Gruparea din Premier League a informat că fostul preşedinte al clubului englez de fotbal Arsenal Londra, Sir Chips Keswick, a încetat din viaţă. S-a întâmplat în ziua de vineri, 19 aprilie.

Clubul englez de fotbal Arsenal este în doliu

Sir Chips Keswick avea 84 de ani. Agenția DPA amintește că el a deţinut funcţia de președinte al clubului timp de 7 ani, până când a demisionat în 2020.

Arsenal Londra a transmis că a evoluat în Liga Campionilor şi a câştigat Cupa Angliei de trei ori ori în perioada în care Sir Chips Keswick a fost președinte.

A fost toată viaţa sa suporterul fidel al „tunarilor” şi a fost mereu prezent pe stadion chiar şi după ce nu a mai îndeplinit funcţia respectivă, subliniază clubul.

„Cu mare tristeţe, clubul Arsenal anunţă decesul fostului preşedinte, Sir Chips Keswick. În perioada în care el a fost preşedinte, Arsenal a evoluat în Liga Campionilor şi a câştigat Cupa Angliei de trei ori ori.

A fost toată viaţa sa suporterul fidel al „tunarilor” şi a fost mereu prezent pe stadion chiar şi după ce nu a mai îndeplinit funcţia respectivă.

Ne va lipsi foarte mult. Transmitem condoleanţe familiei sale”, a transmis Arsenal Londra într-un comunicat.

Sir Chips Keswick
Sir Chips Keswick / SURSĂ FOTO: X

Keswick s-a aflat în consiliul director al lui Arsenal din 2005

Keswick s-a aflat în consiliul director al lui Arsenal din 2005. El a devenit preşedinte în 2013, când i-a succedat lui Peter-Hill Wood.

În mandatul său de preşedinte, „tunarii” au câştigat Cupa Angliei de trei ori, scrie sursa menționată.

La momentul demisiei, în mai 2020, Keswick a oferit mai multe informații. El a subliniat că a fost o onoare să fie președinte al acestui măreț club de fotbal.

Totodată, el spunea și că Arsenal Londra a avut mereu un loc special în viața lui.

„A fost o onoare să fiu preşedintele acestui măreţ club de fotbal. Arsenal a avut mereu un loc special în viaţa mea şi aşa va rămâne şi în viitor”, declara Keswick la momentul demisiei.

La momentul respectiv, Sir Chips Keswick a explicat că a luat această decizie înainte ca pandemia de coronavirus să întrerupă Premier League.

Amintim că Sir Chips Keswick a fost și director al Băncii Angliei.

În momentul de față, Arsenal este pe locul 2, cu 71 de puncte, la două puncte de liderul Manchester City.

Totodată, se află în lupta pentru titlu când mai sunt de disputat şase etape în Premier League.