S-a declanșat codul roșu de COVID. În plină pandemie de coronavirus, situația a scăpat de sub control într-o localitate din Galați.

Cod roșu de COVID

Încă o comună din județul Galați a fost băgată în carantină după explozia cazurilor de COVID-19. Măsura a intrat în vigoare marți, la ora 5, și este valabilă 14 zile. De asemenea, din această dimineață, masca devine obligatorie iar restaurantele rămân închise încă o săptămână în orașul Galați și în mai multe localități din județ.

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de instituire a carantinei zonale a comunității cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri, Victor Ioan Popa și str. Pădurii aferente DJ 254 (str. Blăjerii de Sus) din comuna Ivești, jud. Galați, începând de marți, ora 05.00.

Persoanele care locuiesc în zona de carantină, aflate în alte situații decât cele prevăzute la alin. 1, vor putea părăsi zona de carantină numai după ce obțin aprobarea scrisă, semnată de către șeful Centrului Județean pentru Coordonare și Conducere a Intervenției Galați, pe baza completării declarației pe proprie răspundere.

În toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare este obligatorie purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura. Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea aflată în carantină se va efectua doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne;

Este interzisă deplasarea persoanelor aflate în izolare sau carantină în afara domiciliului, reședinței, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Ivești. Monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne

Este interzisă circulația persoanelor și a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00; excepție fac bolnavii cronici aflați în evidențele unităților sanitare, femeile gravide, urgențele medicale.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a raportat o incidență de 4,64 la mia de locuitori pentru localitatea Ivești.