Tragedie în cursul zilei de vineri în România, după ce clubul sportiv CSA Steaua a anunțat prin intermediul paginii de Facebook că antrenorul lotului de box, juniori și cadeți, Dumitru Dobre, a murit subit astăzi.

Anunț după moartea marelui antrenor

„Drum lin, Maestre! Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” îşi exprimă regretul şi profunda tristeţe pentru trecerea în nefiinţă a antrenorului lotului de box, juniori și cadeți, DUMITRU DOBRE. Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis clubul CSA Steaua pe Facebook.

Potrivit informațiilor oferite de club, Dumitru Dobre a antrenat și copii din medii defavorizate, în încercarea de a-i transforma în campioni de juniori. Printre ei, a fost și un copil poreclit Caisă, care în 2019 a dat și numele unui documentar al lui Alexandru Mavrodineanu ce a ajuns pe Netflix.

Gelu Tofan a murit tot astăzi

Omul de afaceri Gelu Tofan a murit la doar 61 de ani. Vestea cumplită a fost dată de Adrian Tofan, fiul botoşăneanului. Gelu Tofan a fost fondatorul Tofan Grup Internațional, care în 2000 era cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. În 2001 a vândut către grupul francez Michelin cele două fabrici de anvelope Silvania Zalău și Victoria Florești, dar și firma de reșapare Tofan Recap – în urma unei tranzacții estimate la acea vreme la 100 de milioane de dolari.

„Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021. Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia.

În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul – de peste 20 ori faţă de normal”, a spus fiul afaceristului pe pagina sa de Facebook.