A murit Joe Kinnear

Lumea fotbalului deplânge pierderea lui Joe Kinnear, fostul fundaș al echipei de fotbal Tottenham Hotspur. Acesta a decedat la vârsta de 77 de ani, potrivit unui anunț făcut de către familia sa.

Din anul 2015, acesta a fost diagnosticat cu demență. Fostul internațional irlandez și-a încheiat cariera de antrenor cu șase ani înainte de diagnostic, în 2009.

În timpul celor zece sezoane în care a jucat pentru Tottenham, Kinnear a reușit să câștige două Cupe ale Ligii engleze. A mai câștigat, de asemenea, Cupa Angliei și Cupa UEFA. Ulterior, el s-a transferat la echipa Brighton and Hove Albion în 1975.

Un an mai târziu, în 1976, la vârsta de doar 30 de ani, el a fost nevoit să-și pună ghetele în cui din cauza unei accidentări la genunchi.

„Suntem profund întristaţi de vestea morţii fostului nostru jucător Joe Kinnear. Gândurile tuturor celor de la club sunt alături de familia şi prietenii săi în acest moment incredibil de trist”, a scris Tottenham Hotspur într-un comunicat postat pe contul său de pe reţeaua X.

Joe Kinnear a avut perioade scurte de pregătire a echipelor naționale de fotbal ale Indiei și Nepalului, înainte de a conduce echipele engleze Wimbledon, Luton Town, Nottingham Forest și Newcastle United.

Joe Kinnear
Joe Kinnear/SURSA FOTO:independent.ie

Kinnear a suferit un atac de cord în 1999

Kinnear a suferit un atac de cord înaintea unui meci de campionat împotriva lui Sheffield Wednesday în martie 1999 și a demisionat în luna iunie a aceluiași an.

A revenit în fotbal cu o scurtă perioadă de timp ca director de fotbal la Oxford, înainte de a prelua un rol similar la Luton, unde se va numi pe sine ca manager și va conduce clubul la promovarea din a treia divizie în sezonul 2001-02.

A preluat postul de la Nottingham Forest în februarie 2004. Mai târziu l-a înlocuit pe Kevin Keegan la Newcastle în 2008.

În februarie 2009, Kinnear a fost dus la spital după ce s-a simțit rău înainte de meciul cu West Brom. Ulterior s-a anunțat că are nevoie de o operație de bypass la inimă. Asta l-a determinat pe Alan Shearer să preia postul până la finalul sezonului.