Francisco “Paco” Gento, jucător legendar al clubului Real Madrid, a decedat la vârsta de 88 de ani, relatează Football Espana.

Estrema stângă Gento a jucat 428 de meciuri în campionat pentru Real Madrid, marcând de 128 de ori. În toate competiţiile, el a jucat 600 de partide cu Real şi a înscris de 182 de ori.

Gento a evoluat, în total, 18 ani la gruparea madrilenă, între 1953 şi 1971, câştigând 24 de trofee, printre care 12 titluri în LaLiga, de şase ori Cupa Campionilor Europeni, cinci la rând, un record, două cupe ale Spaniei şi o dată Cupa Intercontinentală. Gento a strâns 43 de selecţii la echipa naţională a Spaniei.

Duminică, după ce a câştigat Supercupa Spaniei, fundaşul Marcelo a egalat recordul de trofee deţinut de Gento, 24.

Gento era preşedinte onorific al Real Madrid, iar clubul îi va aduce un omagiu duminică, la meciul cu Elche de pe Santiago Bernabeu.

Paco Gento în 1971 (Sursă: Wikipedia)
Sursă: realmadrid.com

S-a stins una dintre cele mai mari legende din fotbal

”Real Madrid dorește să transmită condoleanțe soției sale Mari Luz, fiilor săi Francisco și Julio, nepoților Aitana și Candela și tuturor rudelor, colegilor și celor dragi.

Paco Gento este singurul jucător din istoria fotbalului care a câștigat 6 cupe europene. A apărat tricoul clubului nostru între 1953 și 1971, iar în cele 18 sezoane la Real Madrid a câștigat, pe lângă cele 6 Cupe Europene, 12 Ligi, 2 Cupe Spaniei, 1 Cupă Intercontinentală, 1 Cupă Mondială Mică și 2 Cupe latine. La Real Madrid a jucat 600 de meciuri și a marcat 182 de goluri.

Figura lui Paco Gento reprezintă cu fidelitate toate valorile lui Real Madrid și a fost și va continua să fie un reper pentru Real Madrid și pentru lumea sportului. Fanii lui Real și toți fanii fotbalului îl vor ține minte pentru totdeauna drept una dintre cele mai mari legende”, se arată în comunicatul celor de la Real Madrid.

Considerat una dintre cele mai bune extreme stânga din întreaga istorie a fotbalului spaniol, Paco Gento s-a retras din fotbal ca jucător în 1971, apoi a antrenat câteva echipe mici din fotbalul spaniol, iar în ultimii ani de viață a fost președintele de onoare al lui Real Madrid.