Doliu în România după ce tatăl Laurei Cosoi a decedat joi. Marius Cosoi, fost baschetbalist, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și fusese înternat la Institutul Matei Balș din Capitală.

Mesajul Laurei Cosoi

„Azi, tăticul meu iubit și bun a plecat la Domnul. Iar eu nu mai pot de dor…”, a scris Laura Cosoi pe Facebook.

Cine a fost Marius Cosoi

Fostul manager al echipei de baschet feminin Politehnica Iași, Marius Cosoi, tatăl cunoscutei actrițe Laura Cosoi, a încetat din viață la Institutul Matei Balș din București, la vârsta de 70 de ani. Profesorul a fost internat în Capitală cu Covid-19, dar în ultimele zile starea sa de sănătate s-a înrăutățit și a murit în cursul dimineții de joi.

Marius Cosoi a fost managerul și antrenorul echipei de baschet feminin Politehnica Iași, pe care a și înființat-o. Echipa a fost retrasă din campionatul primei ligi în anul 2017 și nu a mai fost înscrisă pentru stagiunea 2017-2018, din lipsa fondurilor. Înainte de a se pensiona, tatăl actriței Laura Cosoi a fost profesor de sport la Colegiul Național Iași.

„Oamenii buni se duc, răpuși de nenorocirea asta căreia nu-i dăm de capăt încă.

Profesorul Marius Cosoi a fost un om dedicat sportului și Iașului. A șlefuit nenumărate talente în handbal și baschet, masculin și feminin. A condus echipa de baschet fete Politehnică Iași în divizia A. Mi-a fost profesor de sport și, ca extremă stânga, am făcut parte din echipa de handbal băieți a școlii 22, care a jucat în faza regională și cea națională a „Daciadei”, cum se numea întrecerea școlară înainte de ’90. Din acea echipa, mai târziu, au rămas în handbal componenți ai lui Poli Iași. Era și acum profesor de sport la Colegiul Național. Sportul ieșean îi datorează multe și este mai sărac, de astăzi.

Feciorul meu și colegii săi, chiar dacă nu au făcut sportul cu dumnealui, au avut șansă să cunoască un om pentru care era o bucurie să învețe copiii să iubească mișcarea și jocurile sportive. Sportul ieșean îi datorează multe și este mai sărac, de astăzi. Drum lin, profesore drag, rămâneți veșnic în amintirea noastră! Condoleanțe familiei îndurerate!”, a scris Cătălin Eugen Caba, vicepreședintele Federației Române de Scrabble.