Este doliu în lumea politică din România!

Un important lider al Partidei Romilor a murit din cauza COVID-19. Nu era vaccinat

Emil Neia Lăcătuş, liderul filialei judeţene Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor Pro Europa, a fost răpus de COVID-19. Bărbatul avea 58 de ani.

Lăcătuş deţinea şi funcţia de consilier judeţean ales pe lista Alianţei PSD-Pro România-ALDE-UDMR.

El se afla în stare gravă la spital, la Terapie Intensivă, în urma infectării cu COVID-19. Emil Neia Lăcătuş nu era vaccinat.

Emil Neia Lăcătuş (Sursa foto: Facebook)

“Ai fost un om de o bunătate nemăsurată (…) ai luptat pentru comunitate şi drepturile sale într-un mod exemplar”

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a făcut anunţul trist, vineri dimineaţă: “Profund îndureraţi, am aflat că bunul nostru coleg, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş, a plecat către Ceruri. Neia, ai fost un om de o bunătate nemăsurată, neobosit, de cuvânt, ai luptat pentru comunitate şi drepturile sale într-un mod exemplar şi mereu am admirat dragostea ta pentru familie.”

Prefectura Bistriţa-Năsăud a transmis şi ea un mesaj de condoleanţe, potrivit dcnews.ro.

“Regretăm profund pierderea unei persoane reprezentative pentru comunitatea minoritară, președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș. Faptele celui care a militat pentru egalitatea, integritatea și dezvoltarea minorității rome bistrițene vor rămâne vii pentru comunitate. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată în mesajul Prefecturii.

Liderul Partidei Romilor Pro Europa din judeţul Bistriţa-Năsăud a decedat la spital, la Terapie Intensivă, unde a fost diagnosticat cu COVID-19, având o afectare pulmonară de peste 50%, transmite Agerpres. Acesta nu era vaccinat împotriva noului coronavirus.

Mesaje de condoleanţe din partea mai multor deputaţi

Mai mulţi deputaţi au trimis şi ei mesaje de condoleanţe la auzul veştii decesului liderului local al Partidei Romilor.

“La finalul trecerii tale prin viață, mă înclin Emil Neia Lacatus pentru toată strădania și sufletul ce le-ai pus în slujba alor tăi! Dumnezeu să te odihnească după o viață de osteneală și să-ți mângâie familia! Rămas bun și respect prietene!”, a scris Daniel Suciu pe Facebook.

“Cu tristețe și lacrimi, aflăm astăzi că prietenul și colegul Emil Neia Lăcătuș a plecat la Ceruri înainte de vreme, vestea fiind ca un cutremur pentru mine și colegii mei. Ai luptat toată viața pentru drepturi și libertate, iar cel mai important lucru este că ai dorit mereu să afirmi tradițiile și obiceiurile comunității, la cele mai înalte standarde.

Dumnezeu să aibă grijă de sufletul său și să îi mângâie de durere și suferință familia îndurerată. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis şi Bogdan Ivan.

Sursă foto: Dreamstime