Tragedie în lumea medicală din România, după ce un medic care a fost infectat cu noul coronavirus s-a stins din viață. Este vorba despre o doctoriță în vârstă de 58 de ani care își exercita activitatea la Policlinica Militară din Buzău.

Mirela Pană a murit după ce a încercat să se trateze singură, acasă, timp de trei săptămâni, de când a aflat că a fost infectată cu noul coronavirus. Potrivit ultimelor informații, în momentul în care doctorița a constatat că starea sa de sănătate a început să se agraveze, ea a decis să meargă la Spitalul Judeţean Buzău. Acolo, medicii au confirmat infectarea și au intervenit de urgență.

Astfel, la data de 4 octombrie, doctorița a fost internată în secţia Pneumologie a Spitalului Județean Buzău. Din păcate însă, evoluția ei nu a fost pozitivă.

Potrivit stiridebuzau.ro, starea de sănătate a acestia s-a agravat, astfel că a fost transferată la Spitalul de Urgență ”Dimitrie Gerota” din București, acolo unde a pierdut lupta cu virusul ucigaș.

Medicul nu era vaccinat anti-covid

De menționat este faptul că, potrivit sursei citate, Mirela Pană nu ar fi fost vaccinată împotriva coronavirusului. Totodată, apropiaţii au mai declarat că medicul ar fi avut şi alte afecţiuni, care i-ar fi fost agravate odată cu infectarea cu noul coronavirus.

După aflarea veștii, o avalașă de mesaje a fost declanșată pe rețelele de socializare. Atât colegii săi, cât și pacienții deplâng moartea medicului.

”Colega și prietena noastră, dr. Mirela Pana a plecat în altă lume… O lume mai bună. O să ne lipsești, draga noastră!”, a scris Anamaria Arădoaie pe Facebook.

Amintim faptul că pandemia de coronavirus a revenit în forță în România. Țara noastră a ajuns să ocupe primul loc la nivel mondial la numărul de decese zilnice de coronavirus raportate la populaţia ţării.

Totodată, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele şapte zile, media raportată zilnic a fost de 16,6 decese la un milion de locuitori. În ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 300 de decese provocate de coronavirus.

În același timp, de la debutul pandemiei până în prezent, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 94,1% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

În ceea ce privește numărul cel mai recent al deceselor, potrivit GCS, în intervalul 15.10.2021 (10:00) – 16.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 352 decese (194 bărbați și 158 femei), dintre care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.