Unul dintre cei mai bogați români, omul de afaceri Marcel Bărbuț, fondatorul companiei AdePlast, a murit. Marcel Bărbuţ, prezent în Top 300, a încetat din viață pe 9 februarie, însă decesul a fost adus la cunoștință după trei zile, printr-un comunicat oficial a companiei.

„Cu profund regret şi adâncă durere, vă aducem la cunoştinţă ca sâmbătă, 09.02.2019, ne-am luat rămas bun de la domnul Marcel Bărbuţ, fondatorul AdePlast SA, a cărui pierdere o deplângem cu toţii. Cu siguranţă, lipsa acestuia va fi puternic resimţită de toţi cei care l-au cunoscut. Domnul Marcel Bărbuţ a conturat o strategie clară pentru companie, iar familia şi echipa de management este determinată să continue pe această cale şi să îi onoreze moştenirea, fiind pe deplin responsabili de activităţile de zi cu zi.”, se arată în comunicatul AdePlast.

Marcel Bărbuț a fost pe locul 102 în Top 300 cei mai bogați români

Marcel Bărbuț a intrat de-a lungul vremii în Top 300, în anul 2017 fiind situat pe locul 102 în Top 300 cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 55 – 57 milioane euro atunci.

 

„Vă asigurăm că nu va exista un impact direct asupra operaţiunilor companiei şi suntem deschişi să răspundem oricăror preocupări specifice.”, a anuțat compania în finalul comunicatului.

Fondatorul AdePlast a controlat compania până aproape în ultima clipă a vieții sale. În primul se­mes­tru din 2018 AdePlast a avut vânzări de 216 milioane de lei, în creştere cu 12% faţă de primele şase luni ale anului 2017. „Valoarea exporturilor realizate în primul semestru a cres­cut de asemenea cu 12%, atingând valoarea de apro­xi­mativ 20 de milioane de lei, pondere de peste 9% în ci­fra de afaceri. Prin noua platformă de la Işalniţa, ţintim pie­ţele din Serbia şi Muntenegru, precum şi o mai bună aco­perire a pieţei din Bulgaria“, spunea anul trecut Da­niel Stăncescu, CEO al AdePlast.