Acesta făcea parte din grupul criticior regimului de la Teheran.

„Baktash Abtin a murit”, a scris Asociaţia Scriitorilor Iranieni (IWA) la postul Telegram, după ce Baktash Abtin a intrat în comă la începutul săptămânii.  Reporters sans frontières (RSF) a confirmat pe Twitter moartea sa, denunţând responsabilitatea autorităţilor iraniene, care l-au condamnat în 2019 pe Baktash Abtin pentru „propagandă contra regimului” şi „publicarea unui jurnal ilegal pe Facebook”, potrivit RSF.  Scriitorul era condamnat la 6 ani de închisoare.

Închisoare pentru lupta împotriva sistemului

El a fost condamnat împreună cu alţi doi membri ai IWA în 2019 pentru „propaganda împotriva sistemului”.

Poetul cineatist a fost încarcerat în închisoarea Evin din Teheran în 2020 împreună cu co-acuzaţii Keyvan Bajan şi Reza Khandan Mahabadi. Baktash Abtin a primit în septembrie 2021 premiul PEN/Barbey Freedom to Write, decernat de grupul de apărare a drepturilor scriitorilor PEN America.

Totul sâmbătă a murit și un lider politic din România

Un fost lider politic important al României ne-a părăsit. El lasă în urmă o moştenire cu adevărat impresionantă pentru generaţiile ce vor urma.  Asociația Chinologică Mureș a anunțat sâmbătă cu tristețe că președintele de onoare Attila Béla s-a stins din viață. Attila Béla a fost preşedintele organizaţiei UDMR Mureș și a ocupat de-a lungul a cinci legislaturi functia de deputat în Parlamentul României.

“Cu mare regret vă înştiinţez că azi ne-a părăsit domnul dr. Kelemen Atilla-Béla, preşedinte de onoare şi membru fondator al Asociaţiei Chinologice Mureş. Ne vei lipsi, Ata”, anunţat preşedintele Asociaţiei Chinologice a Judeţului Mureş, Lokodi Csaba-Zsolt pe Facebook.

Attila Béla Ladislau Kelemen, în vârstă de 73 de ani, a avut cinci mandate de deputat în Parlamentul României, până în anul 2016. În perioada 1996-2004 a fost liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor. A fost preşedinte şi vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor. În 2007, imediat după aderarea României la Uniunea Europeană, a fost europarlamentar.