Doliu uriaș în industria muzicală! O artistă super populară în anii 80 s-a stins din viață. A fost infectată cu COVID-19

Cântăreața Linda de Suza a murit miercuri, 28 decembrie, la vârsta de 74 de ani, la Spitalul din Gisors, în Franța, unde era internată, a anunțat agentul ei, Fabien Lecoeuvre, într-un comunicat transmis Agenției France-Presse.

Artista, care era „pozitivă la Covid-19„, a fost victima unei „insuficiențe respiratorii”, care a dus la înrăutățirea stării sale de sănătate în ultimele săptămâni. Potrivit revistei ‘France Dimanche’, Linda de Suza suferea de tulburări psihice care îi provocau halucinații și o determinau să nu mai mănânce, devenind din ce în ce mai slăbită.

Linda de Suza s-a mutat în Franța în anii ’70 și și-a început cariera într-o cafenea

Linda de Suza, care s-a născut Teolinda Joaquina de Sousa Tecla, provenea din Beringel, Beja, dar a emigrat în Franța în anii ’70, unde a trăit până acum. În 1978, ea și-a lansat primul single și, de-a lungul carierei, a devenit cunoscută pentru mai multe hituri muzicale, cum ar fi „Um Português (Mala de Cartão)”.

Și-a început cariera cântând la cafeneaua Chez Loisette din Saint-Ouen, iar în anii 1980 a devenit o artistă foarte populară în Franța, vânzând milioane de discuri și cărți.

În 2010, ea a depus o plângere pentru furt de identitate împotriva fostului său partener, spunând la vremea respectivă că era în faliment și că trăia cu doar 400 de euro pe lună, ceea ce a dus-o la o depresie.

Presa din Franța anunțase anterior că ar fi bolnavă de COVID, dar regretata artistă a infirmat informațiile

Ea fusese deja spitalizată în 2020 și, deși presa franceză a avansat că ar fi fost infectată cu Covid-19, cântăreața a negat, explicând că are o problemă la spate.

Ea a umplut Olympia pentru două serii de concerte în 1983 și 1984, înlănțuind ulterior programe de promovare a autobiografiei sale, uneori alături de fiul său Joao Carlos, poreclit „Jeannot”. Ultimele sale apariții pe scenă datează din 2015 până în 2017, cu turneul „Tender Age”.

Apărută în 2015, compilația „My 40 Golden Songs” a fost reeditată în noiembrie în box set de Marianne Mélodie, o casă de discuri specializată în patrimoniul cântecului francofon, mai arată France Presse.