Doliu în România după ce un alt medic a pierdut lupta cu coronavirusul. Tristul anunț a fost făcut de către Radu Tudor.

Acesta a anunțat, printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, că mătușa sa a murit din cauza coronavirusului.

„Când pleacă cineva apropiat, ești tulburat, nu-ți găsești cuvintele, te întrebi de ce… Mătușa mea, dr. Ana Scurtu, tanti Ana cum îi spuneam noi, a fost dintotdeauna un reper de bunătate îmbinată cu rigoarea regulilor respectate, un om foarte credincios și determinat mereu să-i ajute pe cei în nevoie. Un suflet bun, un spirit creștin în esență.”, spune Radu Tudor.

Doliu imens în România! Radu Tudor le-a mulțumit medicilor

În același mesaj, Radu Tudor a ținut să le mulțumească medicilor din București și din Târgoviște, medici care au încercat să-i salveze viața mătușii sale.

”Le mulțumesc medicilor din București și Târgoviște care au încercat să o salveze. Acest virus nemernic a fost, din păcate, prea puternic”, a scris jurnalistul Radu Tudor, vineri seara, pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Radu Tudor a mai scris că mătușa sa se va întoarce pentru totdeauna la Valea Lungă-Cricov.

„Tanti Ana se întoarce pentru totdeauna la Valea Lungă-Cricov. Dumnezeu să o poarte pe brațele Sale și să o odihnească!”, a mai scris Radu Tudor.

Decese provocate de coronavirus în doar 24 de ore

Ultimul bilanț oferit de Grupul de Comunicare Strategică arată că 17.722 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.În intervalul 22.01.2021 (10:00) – 23.01.2021 (10:00) au fost raportate 94 decese (53 bărbați și 41 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați,  Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș,  Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 33 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 29 decese la categoria de peste 80 de ani.