Jurnalistul Raico Cornea a murit, fulgerător, în cursul serii de miercuri. Anunțul ar fi fost făcut chiar de postul public de televiziune (TVR), acolo unde cunoscutul gazetar făcea parte din fosta administrație a Televiziunii Române, în perioada în care Doina Gradea conducea televiziunea națională.

Cine a fost Raico Cornea

Raico Cornea s-a născut în Moldova Nouă, însă a trăit aproape toată viața în Timișoara. Aici a și absolvit Universitatea de Vest, asta după ce anterior studiase la Belgrad în Serbia. Timp de zeci de ani acesta a lucrat în Televiziunea Română, acolo unde a făcut sute de reportaje și filme documentare, ajungând chiar în Consiliul de Administrație.

Ar fi împlinit 52 de ani în iulie

De asemenea, jurnalistul a mai fost corespondent de război al TVR în fosta Iugoslavie și un realizator și producător de emisiuni importante pentru TVR Timișoara.

Mai trist este faptul că Raico Cornea ar fi împlinit luna aceasta 52 de ani, scrie renașterea.ro, care transmite și un mesaj de condoleanțe: Dumnezeu să-l odihnească, îi transmit toți cei care l-au cunoscut și au lucrat cu el.

Sursa foto: Dreamstime