Deon Lendore, care a cucerit medalia olimpică de bronz cu ştafeta 4×400 m din Trinidad Tobago, la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, a încetat din viaţă într-un accident rutier în Texas, la doar 29 de ani.

Lendore a reprezentat Trinidad Tobago la trei Jocuri Olimpice: Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020. Pe lângă bronzul câștigat la Londra la 4x400m, el a fost medaliat cu argint la Campionatul Mondial din 2015 (4x400m). Sportivul, originar din Arima, a câștigat și trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale în sală și a fost, de asemenea, medaliat cu bronz la 4×400 la Jocurile Panamericane de la Lima, Peru, în 2019.

Deon Lendore. Sursa: Instagram

Vestea morții sale a fost un șoc

Vestea decesului său a apărut luni seara pe rețelele de socializare, iar colegii săi atleți plâng această pierdere. De asemenea, Comitetul olimpic din Trinidad-Tobago, citat de cotidianul L’Equipe, a confirmat, marţi, decesul sportivului.

„Cuvintele nu pot exprima în mod adecvat tristețea noastră față de pierderea devastatoare și prematură a medaliatului cu bronz la Campionatul Mondial, Deon Lendore, care a fost o inspirație și o motivație pentru noi toți, atât pe pista de alergare, cât și în afara ei.

Deon a arborat steagul Trinidad Tobago cu mândrie, onoare, patriotism și o voință de neclintit de-a lungul carierei sale, ajutând și inspirând pe mulți. Ne exprimăm cele mai profunde și sincere condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor de echipă, antrenorilor, Abilene Club, comunității din Arima și tuturor celor pe care acesta i-a atins. Este o zi tristă pentru echipa olimpică din Trinidad Tobago și mișcarea sportivă a Commonwealth-ului”, a declarat șocat la aflarea veștii, Brian Lewis, președintele Comitetului Olimpic din Trinidad Tobago.

Lendore a făcut parte din ştafeta medaliată cu bronz la Londra în 2012 şi din ştafeta vicecampioană mondială în 2015, tot la Londra.

Deon Lendore a participat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de ştafetă, clasându-se pe locul 8, şi are două medalii de bronz individuale în sală, la Campionatele Mondiale din 2016 şi 2018.