Este doliu uriaș în lumea fotbalului după ce un jucător a încetat din viață. Acesta a  fost fotbalist și la FC Universitatea Craiova. Este vorba de fostul fostalist sârb Borislav Stevanovic. El a jucat şi echipa românească de forbal în anul 2005.

Astăzi, însă, toți cei care l-au cunoscut au inima sfâșâiată de durere. Vestea a căzut ca un trăsnet, mai ales că Borislav Stevanovic avea doar 46 de ani. El a încetat din viață în urma unui infarct. Cutremurătorul anunț a fost făcut de fostele sale echipe de fotbal, dar şi de presa din Serbia.

„Fostul fotbalist al clubului nostru Borislav Bora Stevanovic a murit la vârsta de 46 de ani. A jucat pentru Radnicki din 1992 până în 1998 în 101 meciuri și a marcat 28 de goluri. Stevanovic a jucat un meci pentru naționala Iugoslaviei în 2001. Fotbal Club Radnički transmite sincere condoleanțe familiei” este anunţul clubului Radnicki Niş.

Fotbalistul era alintat „Bora-Gol”

era originar din Kosovska Mitrovica. El a jucat pe postul de atacant. De-a lungul carierei sale a evoluat la Radnicki Niş, Zemun, BASK şi Rad Belgrad, în ţara natală. A jucat și la Merida, în Spania dar și la Manfredonia, în Italia. Acesta a făcut parte și din echipa celor de la Wolfsburg, în Germania. Nu în ultimul rând, el a fost coleg și cu fotbaliștii de la FC Universitatea Craiova.

Avea şi o selecţie în naţionala Serbiei, în 2001, într-un meci amical cu Japonia, cu prilejul căruia s-a retras oficial fostul mare fotbalist sârb şi actualul selecţioner al Serbiei, Dragan „Piksi” Stojkovic. În ţara natală, e vremea când era jucător activ, Borislav Stevanovic era alintat „Bora-Gol”.

Când a jucat la FC Universitatea Craiova

Istoria cu România a fost însă scurtă. El a jucat un singur meci pentru FC Universitatea Craiova. A ajuns  aici în iarna 2004 – 2005. El a evoluat pentru FC Universitatea Craiova într-un singur meci, în sezonul în care formaţia olteană  a retrogradat în liga secundă prima dată în istorie, sub patronajul lui Dinel Staicu.

Stevanovic a evoluat 60 de minute într-un meci pierdut de FC Universitatea cu 2-1 contra lui FC Argeş, disputat la Rm. Vâlcea, stadionul „Ion Oblemenco” fiind suspendat atunci. Echipa din acel meci a Craiovei a arătat astfel: Guso – L. Dobre, Răchită, Papură, Bordeanu – Murgan (Schumacher), Pleşan, Luţu, Bundea – Stevanovic (Buhuş), Edu Magri (Drăgan). Deşi semnase contract pentru un an şi jumătate cu gruparea craioveană, din cauza situaţiei incerte din acea perioadă, Borislav Stevanovic a părăsit destul de repede Bănia, la fel cum s-a întâmplat şi cu macedoneanul sosit în acelaşi timp, Jane Gavalovski, acesta fiind utilizat tot într-un singur meci.

Sursa foto: Facebook