Nancy Bush Ellis, sora fostului preşedinte american George H.W. Bush, a murit în urma complicaţiilor COVID-19, la vârsta de 94 de ani, a anunţat Fundaţia George şi Barbara Bush, transmite luni dpa, conform Agerpres.

„Suntem trişti să anunţăm că iubita soră a preşedintelui Bush, Nancy Bush Ellis, a încetat din viaţă”, a anunţat fundaţia fostului preşedinte George Bush jr. şi a soţiei sale. „Condoleanţele şi rugăciunile noastre sunt alături de familiile Ellis şi Bush, amintindu-ne o femeie remarcabilă care a adus bucurie şi lumină lumii”.

Complicațiile COVID-19 au fost fatale

Fiul lui Nancy Bush Ellis, Alexander Ellis III, a declarat pentru New York Times că mama sa a murit la un centru rezidenţial din Concord, statul Massachusetts. Cauza decesului au fost complicaţiilor maladiei COVID-19. Ea fusese spitalizată cu febră în decembrie, a precizat Alexander Ellis.

Spre deosebire de majoritatea familiei sale, doamna Ellis a fost liberal-democrată de zeci de ani. Ea a promovat cauze de mediu și contra sărăciei, strângând bani pentru diverse organizații. Nancy Ellis Bush a fost ea însăşi activă în politică.

A făcut campanii pentru George Bush

De asemenea, aceasta a făcut campanie în mai multe rânduri pentru fratele ei şi pentru fiii acestuia, George W. Bush şi Jeb Bush.

„A fost o militantă minunată. Energică și bună susținătoare a fratele ei”, a spus Jon Meacham, istoricul și biograful președintelui George Bush.

Ea a făcut campanie și pentru nepotul ei George W. Bush, care a fost guvernator al Texasului înainte ca acesta să devină președinte în 2000. Când Bush a candidat în 2004, doamna Ellis a militat pentru el nu numai în Statele Unite, ci și la Londra, Paris și Frankfurt, Germania, în numele republicanilor din străinătate.

„A fost un democrat pentru care familia a venit primul loc”, a mai spus domnul Meacham.

Ea s-a concentrat în special pe campanii în afara ţării pentru a-i încuraja pe americanii expatriaţi să se înregistreze pentru a vota.