Doliu uriaș în lumea filmului! Un cunoscut actor s-a stins din viață. O boală cruntă l-a răspus

Concret, este vorba despre actorul de teatru și film, Antony Sher. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani din cauza unui cancer, notează BBC, care mai spune că a actorul a devenit cunoscut pentru rolul pe care l-a jucat în „Shakespeare in Love” şi „Mrs Brown”.

Presa internațională mai notează că anunțul trecerii sale în neființă a fost făcut vineri de către Royal Shakespeare Company (RSC), cu care colabora de mult timp. Mai mult decât atât, presa internațională scrie că Gregory Doran, soțul lui Antony Sher și directorul RSC, a petrecut ultimele săptămâni îngrijindu-l.

De asemenea, Shriti Vadera, președintele RSC a declarat că actorul era iubit în organizaţie şi că „a atins şi îmbogăţit vieţile multor oameni”.

În ce filme a mai jucat acesta

Considerat unul dintre cei mai buni actori de teatru, preferatul prinţului Charles, aşa cum a afirmat alteţa sa regală în trecut, Sher a jucat la RSC roluri precum Richard III, regele Lear şi Macbeth, care i-au adus faimă. În plus, acesta a jucat și în producții de televiziune precum „The History Man” şi „Murphy’s Law”.

A fost artist de onoare al Stratford-upon-Avon în Warwickshire

Regretatul actor Antony Sher a fost născut și crescut în Africa de Sud, alăturându-se RSC în anul 1982.  A devenit artist asociat de onoare al companiei din Stratford-upon-Avon în Warwickshire.

Într-un interviu acordat pentru BBC în anul 2010, acesta a povestit despre prima sa vizită la Royal Shakespeare Company, pe care a descris-o drept una dintre cele mai importante experienţe ale vieţii lui.

În anul 2000, regretatul actor a primit însemnele de cavaler, urmând ca cinci ani mai târziu, în 2005, el și partenerul său de viață, Gregory Doran, să devină unele dintre primele cupluri de homosexuali care au încheiat un parteneriat civil în Marea Britanie.