Kelley a murit într-un cămin de bătrâni din Suffolk, Virginia, a precizat fiica sa Sara Blessington pentru publicația americană. Kelley și-a început cariera de cântăreț în anii 40, în celebrul Cartier Latin din Boston.

Apoi a început să joace în teatrele regionale din New England. Primul său rol la New York a fost cel din ”Seabee și Lt. Cable”, jucând și cântând în producția originală de pe Broadway, informează Hollywood Reporter.

Peter Kelley (Sursă: Hollywood Reporter / Sara Blessington)

Alături de celebra Bette Davis în ”Two’s Company”

După o pauză de câțiva ani,  a revenit pe Broadway, în 1952, pentru a juca în rolul Chick Miller din spectacolul ”Wish You Were Here”. Apoi a apărut alături de actrița Bette Davis în ”Two’s Company”.

A decis să renunțe la actorie și să conducă companii de teatru din New York, înainte de a fi angajat la celebra ”William Morris Agency” (WMA), în 1972, una din cele mai bune agenții de la Hollywood, care promovează și sprijină actorii.

L-a lansat pe Denzel Washington, i-a reprezentat pe Gene Barry, Ann Miller, Lauren Bacall

Kelley este cel despre care se spune că a lansat cariera celebrului actor american Denzel Washington. Tot el i-a reprezentat în trecut pe E.G. Marshall, Lloyd Bridges, Arthur Godfrey, Gene Barry, Ann Miller, Lauren Bacall, Vivian Vance, Robert Vaughn, printre mulți alții.

Era cunoscut pentru descoperirea și promovarea talentelor, propulsându-i  pe mulți în lumea filmului. S-a retras de la William Morris în 1991, după ce a fost vicepreședinte și șef al departamentului comercial al agenției și s-a mutat la Vero Beach, Florida.

Capturat de naziști, plimbat prin lagăre, a reușit să evadeze de două ori

Kelley s-a născut John Peter Smith pe 17 decembrie 1925, în Indianapolis. A urmat Liceul Cathedral, iar în 1943, s-a înrolat în armata SUA, alăturându-se Diviziei 100 Infanterie. A fost capturat de soldații naziști, în nordul Franței, în decembrie 1944, fiind plimbat prin mai multe lagăre de prizonieri.

Kelley și prietenul său, Robert „Rabbit” Smith, au reușit să evadeze de două ori, iar a treia oară au fost salvați de soldații americani. Pentru meritele sale în timpul războiului, Kelley a fost distins cu numeroase medalii, atât în SUA, cât și în Franța.