Doliu fără margini în lumea fotbalului! Un portar de numai 23 de ani a murit pe teren, sâmbătă, în timpul unui meci amical.

Portarul Alexander Shishmarev a murit în urma unui impact puternic cu un alt jucător

Este vorba despre Alexander Shishmarev, portarul echipei Krasnaya Zvezda din oraşul rusesc Sovetsk (regiunea Kaliningrad).

„Este o tragedie pentru noi toți”, spune Alexander Gvardis, șeful federației locale de fotbal, despre incidentul ce a avut loc pe stadionul echipei Baltika-M.

„Shishmarev a sărit după o minge şi s-a lovit de un jucător de la Baltika, apoi a căzut. Din primele date, şi-a înghitit limba, s-ar fi sufocat. În mod clar, nu a fost din cauza unei lovituri la cap. Ambulanţa a ajuns la stadion după 15-25 de minute de la apel”, a mai precizat Gvardis, potrivit Russia Today.

Lumea locală a fotbalului a promis ajutor pentru familia lui Shishmarev

Sergey Kandalov, şeful serviciului de presă al echipei gazdă, Baltika-M, a declarat şi el: „Alexander a fost lovit în zona gâtului de către adversarul cu care s-a ciocnit în viteză. Medicii noştri, unii dintre cei mai buni din regiune, erau prezenţi la meci.

Ei au intrat imediat pe teren, însă n-au mai putut face nimic. Medicii de pe ambulanţă au încercat să-l ajute timp de o oră, însă, din păcate, a murit în ambulanţă.”

Oamenii implicaţi în fotbalul din regiune au promis că vor ajuta, inclusiv financiar, familia lui Alexander Shishmarev.

Echipa naţională de fotbal a Rusiei a trimis un mesaj de condoleanţe pe Twitter, după vestea morţii tânărului portar.

Sursa foto: Dreamstime