Ce s-a întâmplat cu Bas Dost

Atacantul echipei NEC Nijmegen, Bas Dost, s-a prăbușit duminică pe terenul de fotbal în timpul unui meci din Eredivisie, provocând scene îngrijorătoare. Paramedicii au intervenit rapid și l-au resuscitat pe teren, acesta fiind acum înafara pericolului, conform relatărilor de la fața locului.

Bas Dost, starul lui NEC Nijmegen, s-a prăbușit pe teren pe finalul meciului din Eredivisie dintre echipa sa și AZ Alkmaar, disputat duminică. Jucătorii îngrijorați l-au înconjurat pentru a ține situația sub control, înainte ca paramedicii să se grăbească să ajungă la fața locului pentru a acorda asistență medicală. AZ a risipit deja temerile, confirmând că jucătorul de 34 de ani este conștient.

Pe X (fostul Twitter), AZ a oferit o actualizare a situației, după ce meciul a fost abandonat: „Bas Dost este, din fericire, conștient. Îți dorim multă sănătate și putere, Bas”.

Meciul a fost suspendat

Informații de la fața locului susțin că el a ridicat degetul mare de pe targă în timp ce era transportat în afara terenului, primind în același timp ovații în picioare de la spectatorii din tribune.

Fără niciun jucător în jurul său Dost s-a prăbușit la mijlocul terenului. După ce arbitrul a fost alertat de incident, a oprit jocul, care a fost apoi suspendat.

Fundașul lui AZ, David Moller Wolfe a fost primul care s-a apropiat de Dost, care era întins pe gazon, înainte de a cere ca medicii să intre rapid pe teren, în timp ce jucătorii din ambele echipe s-au strâns în jurul veteranului atacant pentru a-i oferi intimitate lui și personalului medical.

Jasper Cillessen, portarul lui NEC, fost la Barcelona, a cerut ajutorul jucătorilor pentru a-l feri pe Dost pe măsură ce aceștia au conștientizat gravitatea situației.

Jucătorii erau vizibil îndurerați în timp ce își țineau capul în mâini, înainte ca Dost să transmită un mesaj liniștitor, ținându-și brațul în sus în timp ce numele său era scandat pe AFAS Stadion.

La câteva minute după incident meciul a fost suspendat, în momentul în care ce NEC conducea în deplasare pe AZ cu 2-1.

Dost a jucat 18 meciuri pentru Olanda și a marcat goluri în toată Europa pentru echipe precum Heerenveen, Wolfsburg, Sporting Lisabona și Club Brugge înainte de a reveni în țara sa natală la NEC.