Vasile Popa, fost fundaș central la Jiul Petroșani și UTA Arad, s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. Acest fost mare jucător ar fi suferit de ciroză, potrivit informațiilor publicate de GSP.

Vasile Popa s-a stins din viață după o luptă grea cu ciroza

Acesta a jucat în carieră la Înfrățirea Oradea, Minerul Şuncuiuş, Recolta Diosig, Oţelul Ştei, Jiul Petroșani, UTA și Haladas (Ungaria). Totodată, a jucat între 1981 și 1987 la Jiul, unde a bifat 167 de meciuri și a fost și căpitanul echipei.

„A fost un coleg extraordinar, dârz, care lupta până la ultima picătură de energie. Aveam 19 ani, el era veteran și m-a luat sub aripa lui, când am debutat la UTA. Împreună cu Vasile Popa și cu Gheorghe Mulțescu făceam individualizare după antrenamente. Așa am ajuns să centrez mai bine cu stângul decât cu dreptul. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus despre el Dan Stupar, fost coleg în echipa „Bătrânei Doamne”, conform sursei menționate.

În momentul de față, Dan Stupar este antrenor la formația de Liga 3, Progresul Pecica.

Vasile Popa
SURSĂ FOTO: GSP

Lumea fotbalului s-a confruntat cu mai multe tragedii în ultima vreme

Amintim că lumea fotbalului s-a confruntat cu mai multe tragedii în ultima vreme. Alexandru Matei, cel mai longeviv oficial al clubului CFR Cluj, s-a stins și el din viață. Acesta a fost oficial al Clujului mai bine de 30 de ani.

Alexandru Matei a fost un nume important în istoria celor de la CFR Cluj. El a fost jucător, director sportiv, dar și antrenor interimar. Clubul a postat pe Facebook un mesaj în memoria regretatului fotbalist. Colegii lui își exprimă regretul pentru trecerea în neființă a unuia din cei mai influenți oameni din istoria sa.

„Clubul CFR 1907 Cluj își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea la cele veșnice a celui ce ne-a fost jucător, conducător, pentru o scurtă perioadă antrenor – dar, înainte de toate, prieten -, Alexandru Matei, sau simplu: Nea Sandu!

Și-a dedicat întreaga viață clubului nostru și, indiferent de rolul pe care l-a avut, l-a dus la îndeplinire cu devotament și multă dăruire. Pentru asta noi, toți cei din familia CFRistă, îi vom fi veșnic recunoscători! Dumnezeu să te odihnească în pace, Nea Sandule! Vei rămâne mereu alături de noi!”, este comunicatul postat de club.