Noul număr Evenimentul Istoric este disponibil la rețelele fizice de difuzare a presei și prin comandă online pe www.edituradecarte.ro.

Descoperă documente în exclusivitate despre cele 3 renunțări la Coroană ale lui Carol al II-lea în revista Evenimentul Istoric

Principele Carol renunță în scris prima dată la toate drepturile sale în data de 2 septembrie 1918 la Iași. Alături de D-na Zizi Lambrino, părăsește țara însângerată de război și unitatea pe care o comandă, pentru a fugi în țară străină, în înțelegere cu inamicul care o ocupa. El se căsătorește la Odessa, fără formele legale, sub paza baionetelor dușmanilor.

Îndurerat, Regele Ferdinand trimite un colonel să mustre pe fiul rătăcit și să-l readucă pe calea cea dreaptă.

Principele Carol, readus în țară, persistă însă în hotărârea sa de a renunța la tron.

Află ce l-a determinat pe acesta să renunțe în repetate rânduri la coroană din revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.edituradecarte.ro

Analiza unui profesor de la Oxford despre cum a demonstrat Putin că este adevăratul Țar în noul număr Evenimentul Istoric

Într-un interviu recent cu un reporter de la RFE/RL din Georgia, istoricul și profesorul de limba rusă din cadrul Universității din Oxford, Andrei Zorin, a discutat despre ipoteza că președintele rus Vladimir Putin îndeplinește criteriile unui țar modern, moștenirea îndelungată a conducătorilor autoritari a Rusiei.

Descoperiți detalii în interviul redat în revista Evenimentul Istoric.

Document incendiar CIA: Nicolae Ceauşescu a încercat să scape de Tratatul de la Varșovia în 1979

La 22 mai 1980, John N. McMahon, adjunct al Directorului pentru Operaţii al Agenţiei Centrale de Informaţii, prezenta Amiralului Stansfield Turner, patronul de atunci al CIA, un „Memorandum” cu date „top secret”, intitulat „Propunerile României de revizuire a proiectului Statutului Forţelor Armate Unite ale ţărilor membre ale Tratatului de la Varşovia şi structurilor de comandă pe timp de război”.

În esență, respectivul raport era o traducere din limba rusă a unui document Strict Secret din 1979, aparţinând Ministerului Apărării Naționale din România, care conținea propuneri de amendare a proiectului de statut care reglementa organizarea și activitățile pe timp de război ale Forțelor Armate Unite ale Tratatului de la Varșovia. Acestea vizau o serie de aspecte semnificative, menite să favorizeze consolidarea autorității comandamentelor naționale ale statelor membre asupra forțelor angajate în teatrele de operațiuni militare din Vest și Sud-Vest.

Ce semnifica cu adevărat acel document secret, aflați din paginile revistei Evenimentul Istoric, care poate fi achiziționată prin comandă online direct pe www.edituradecarte.ro dar și de la punctele de difuzare a presei.

Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.