Capital: in comunicatul de presa care anunta lansarea programului matinal „Desteptarea” ati spus: „Am venit la Europa FM pentru ca e singurul loc unde se mai face radio serios. Din punct de vedere al continutul, celelalte posturi sunt superficiale”. A fost o „declaratie de razboi” adresata concurentei?
Gabi Dobroiu: N-as putea spune „razboi”, pentru ca nu prea vad concurenta. M-am referit la subiectele abordate. E foarte simplu sa faci un radio anuntind ora exacta si faptul ca urmeaza Madonna. Cred ca rominii s-au plictisit de acest tip de radio, dar asculta asa ceva pentru ca nu au alternativa. Daca vom compara audientele, s-ar putea ca afirmatia mea sa fi fost un pic nefondata, pentru ca sondajele spun asa: Rominia Actualitati are o gramada de ascultatori, iar restul de posturi, inclusiv noi, la maximum un milion. Rominia Actualitati trateaza lucrurile poate putin itr-un mod depasit, dar serios. Pro FM a fost o chestie tare, numai ca pe parcurs s-a transformat itr-un radio care nu pune probleme ascultatorilor. Sa nu mi-o ia i nume de rau fostii colegi dar, i afara buletinelor de stiri, acolo sunt niste chestii superficiale. in fond, este optiunea lor si le doresc succes i continuare.
Capital: Ce iseamna un radio serios si unul superficial?
Gabi Dobroiu: Poate ca sunt pretentioase aceste definitii. As spune ca un radio serios – desi as renunta la cuvintul acesta pentru ca vad ca a capatat o dimensiune mai mare decit i-am dat-o eu initial – este Europa FM, un radio pentru Rominia anului 2001. Tragem de mineca oamenii, autoritatile, Guvernul, Parlamentul, tragem de mineca pe toata lumea. Pui cap la cap toate stirile, le oferi ascultatorilor si le spui: uite ce vi se pregateste, uite ce vi se itimpla, ce parere aveti de treaba asta? Acesta e motivul pentru care eu prefer sa nu stau de vorba cu oamenii politici. Toata lumea sta de vorba cu ei. Eu vreau sa vorbesc cu ascultatorii. Pe ei nu-i itreaba nimeni. L