Directorul QuantiBioRes, Ivan Loncarevic, nu a făcut publică valoarea tranzacției pe care a avut-o cu tenismenul. Antreprenorul companiei de farmaceutice are colaborări de asemenea cu cercetători din Australia, Slovenia și Danemarca. Aceștia caută o variantă de tratament care să interzică coronavirusului să pătrundă în celula umană. Faza de testare a tratamentului va începe în vara anului viitor.

Soluții din impas

După ce a fost expulzat din Australia și după pierderea recursului procesului urmat de conflictul anulării vizei, ca urmare, tenismenul sârb nu a mai putut participa la campionatul de tenis Australia Open. Din pricina faptului că acesta nu a prezentat un certificat verde la granița din Australia, Alex Hawke, ministrul imigrației nu a făcut excepție de la regulă și a luat în considerare pericolul pe care îl poate aduce cu el Djokovic specificând că acesta reprezintă un risc pentru sănătatea australienilor. Scandalul a luat amploare după cele aproape două săptămâni de izolare când sportivul a cerut o scutire pentru a participa la campionatul internațional de tenis.

După 5 ore în care avocații lui i-au susținut cauza, decizia finală a fost cea hotărâtă inițial de Ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke însă, în final viza nu i-a fost complet anulată.

Copleșit de scandal

Novak Djokovik, nu a reușit să își apere titlul de campion la campionatul din Australia, cu această ocazie, sportivul ar fi putut deveni primul tenismen cu 21 de titluri de Grand Slam din Istorie. După 11 zile de izolare într-un hotel din Melbourne, pe 16 ianuarie, deși așteptat acasă de către compatrioții săi pentru a-i susține cauza, tenismenul s-a dus la Marbella, în Spania unde s-a întâlnit cu copiii și soția sa.

După toate aceste întâmplări tenismenul a declarat că: ”Nu mă simt confortabil că atenția în ultimele săptămâni a fost ațintită asupra mea și sper că acum putem să ne concentrăm cu toții pe tenis și pe turneul pe care îl iubesc. Le urez tuturor jucătorilor, oficialilor turneului, staff-ului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu.”