Din grup fac parte nouă societăţi: Interprime Properties (România), Larix Property (Letonia), Pinus Proprius (Lituania), SwedeCenter (Polonia), Pronam (Olanda), Galliford (Belgia), LandProp (Marea Britanie), Vastint Land (toată Europa) şi Inter Hospitality (toată Europa).

Vastint reprezintă denumirea prescurtată a „Vastgoed Internationaal“, însemnând „Proprietăţi imobiliare internaţionale“ în limba olandeză.

„În următorii ani, Vastint România intenţionează să construiască o zonă construibilă brută estimată la 200.000 mp, pe proprietăţile deja deţinute. Proiectele vor cuprinde birouri de clasa A, zonă rezidenţială şi spaţii comerciale“, se arată pe noul site al companiei.

În România, compania deţine două terenuri pentru dezvoltări imobiliare, unul este terenul pe care a funcţionat platforma Baduc, lângă Pasajul Basarab, iar celălat este locul fabricii Timpuri Noi. Cel mai avansat proiect este cel de la Timpuri Noi, teren de 53.000 mp cumpărat în 2010 pentru 34 mil. euro, unde, la finalul anului trecut, compania a primit autorizaţie de construire pentru două clădiri cu şase şi zece etaje, care fac parte din prima etapă de dezvoltare. Interprime a depus şi avizul de oportunitate pentru iniţierea PUZ-ului, care cuprinde încă şase clădiri, printre care cea mai înaltă este de 20 de etaje.

În cazul proiectului Baduc, IKEA a depus documentaţia pentru obţinerea PUZ-ului pe terenul de 2 hectare cumpărat în 2011. Suedezii vor să dezvolte aici o clădire de birouri cu 14 etaje.