Mai precis, este vorba despre Beth Wilkinson, cea care va trebui să investigheze și să decidă în cele din urmă dacă gigantul a încălcat regulile comerciale și a făcut abuz de poziție dominantă.

Mai precis, este vorba despre un caz în care Google este acuzat că motorul și-a manipulat rezultatele întoarse la căutare, astfel încât produsele sau serviciile companiilor concurente să apară mai în spate.

O serie de experți au spus pentru Times aducerea lui Wilkinson la Comisia Federală a Comerțului este un semnal foarte puternic al faptului că instituția dorește să aducă Google în fața legii. Cei de la Business Insider spun că acest lucru înseamnă că distrugerea Google este pe cale să înceapă. Poate că este totuși prea mult spus, dar putem vorbi totuși despre faptul că a apus era în care Google făcea legea în internet fără ca nimeni să aibă ceva de spus.

Cazul Google aminteşte de anii ’90 când Microsoft a trebuit să plătească amenzi uriaşe din cauza probelor care dovedeau concurenţa neloială practicată de companie.