Motorola este compania care a lansat acum 29 de ani  primul telefon mobil comercial din lume, Dyna TAC 8000X și care dicta în urmă cu 15 ani trendul în industria telecom. Motorola era detronată în 1998 din poziția de lider mondial de Nokia, care a fost numărul unu până anul trecut. În prezent, atât Nokia, cât și Motorola sunt două companii care se străduiesc să țina pasul cu Samsung și Apple.

La începutul anului 2011 Motorola s-a separat în două entități distincte: Motorola Mobility și Motorola Solutions. Compania încerca astfel să revină pe linia de plutire după ce mai multe trimestre la rând a înregistrat pierderi. Divizia Motorola Mobility s-a reinventat ca un fabricant de telefoane mobile inteligente bazate pe sistemul de operare Android de la Google și a lansat câteva modele destul de reușite precum Admiral, Droid RAZR și Atrix 2. În vara aceluiași an Google anunța achiziționarea Motorola Mobility pentru suma de 12,5 miliarde de dolari.

În prezent, se aşteaptă ca preluarea Motorola Mobility de către Google să se încheie în prima jumătate a acestui an, chiar dacă autorităţile din China au extins perioada de analiză, după ce înţelegerea a fost avizată în SUA şi Europa.

Între timp, companii precum HTC, Nokia și Samsung au lansat modele noi, precum One X, Lumia 900 și Galaxy S III, cu care au cucerit utilizatorii din întreaga lume.  Motorola este eclipsată chiar și de jucători mai mici precum LG, Sony, ZTE și Huawei.

În țara noastră, Motorola este ca și inexistentă, utilizatorii mai tineri de telefoane mobile întrebându-se probabil ce brand obscur mai este și acesta.
<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/QbikjCr1UfM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>