Jurnalistul Victor Ciutacu a luat foc la adresa CNA!

Victor Ciutacu: CNA are drept scop suspendarea şi apoi ridicarea licenţei România TV

Realizatorul emisiunii “Punctul Culminant” de pe România TV este extrem de nemulţumit din cauza amenzii uriaşe pe care a primit-o postul de televiziune: 60.000 de lei (aproape 12.000 de euro).

Ciutacu spune că nu se va lăsa intimidat şi va dezbate liber, alături de invitaţi din toate partidele, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile, toate problemele care privesc interesul public.

“De niste luni de zile, asupra acestui post de televiziune si cu precădere asupra acestei emisiuni, întâmplător cea mai urmărită din România pe acest segment, sunt ţinta unui atac deşănţat. Sunt reclamate, monitorizate şi ulterior amendate în serie.

O majoritate construită pe criterii absolut politică şi fără nicio experienţă în branşa pe care ar trebui să o reglementeze, pe scurt, vrea să închidă acest post, aşa că face toţi paşii procedurali. Întâi ne amendează, astfel încât să ne sufoce economic, ca apoi, invocând numărul mare de amenzi, să suspende licenţa postului şi, în final, să o ridice definitiv”, spune Victor Ciutacu, potrivit romaniatv.net.

“În emisiunea asta se va vorbi cum s-a vorbit şi până acum. Se va vorbi liber”

Realizatorul emisiunii “Punctul Culminant” afirmă că toate amenzile venite de la CNA nu sunt date ca urmare a încălcării legii audiovizualului, ci sunt date “pe păreri”.

“Vreau să vă anunţ că toate amenzile luate de acest post, absolut toate, nu au legătură cu vreo încălcare a legii audiovizualului. Toate sunt pe păreri.

Vreau să vă anunţ că atât cât mă mai ţin picioarele şi atâta timp cât mai stau pe scaunul ăsta, în emisiunea asta se va vorbi cum s-a vorbit şi până acum. Se va vorbi liber. Vor vorbi şi PSD-stii, şi USR-ştii, şi vacciniştii, şi antivacciniştii, şi susinătorii LGBT, şi cei care îi deranjează pe susţinătorii LGBT”, a mai transmis jurnalistul.

Monica Gubernat reclamă o lipsă crasă de imparţialitate la votul CNA

CNA a amendat România TV cu 60.000 de lei pentru abaterile de la legislaţia audiovizuală constatate în emisiuni legate de frauda de la alegerile pentru Sectorul 1 şi de scandalul gunoaielor din acelaşi sector.

“În opt ani de zile de CNA nu am văzut o lipsă atât de crasă de imparţialitate din partea membrilor în modul în care tratează posturile.

Toate observaţiile pe care le-aţi făcut cu privire la acest post sunt în flagrantă contradicţie şi lipsă de imparţialitate. Toate observaţiile nu au legătură cu legea audiovizualului”, a spus Monica Gubernat, membră a CNA, în timpul discuţiilor avute în cadrul Consiliului.

Ea şi Nicolae Bălaşa au votat împotriva amendării postului de televiziune.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea