Într-o postare publicată pe pagina personală de Facebook, jurnalistul Victor Ciutacu critică o parte din presă. Mai exact, acesta este de părere că la multe din televiziunile care promovează intens vaccinarea, numărul infectaților crește considerabil.

Totodată, el a mai adăugat că deși în direct este încurajată vaccinarea anti-covid, mai multe vedete aleg să nu se vaccineze, venind apoi cu tot felul de ”scuze penibile”.

„E spectaculos cum televiziunile-simbol ale vaccinării de masă, parteneri guvernamentali de nădejde în operațiunea (eșuată) de convingere a populației să se încoloneze la înțepat, bubuie de infectați cu virusul ucigaș.

Pentru că vedetele de pripas ale posturilor dau mult din gură a propagandă și fac invers, adică tocmai ele nu se vaccinează. Și, după aia, au și un arsenal de scuze penibile”, scrie Ciutacu pe Facebook.

Bilanțul vaccinării anti-covid în România 

Amintim faptul că până vineri, 10 septembrie, 5.314.632  de români au fost vaccinați. Totodată, în ultima zi a săptămânii trecute 10.183 persoane erau vaccinate în ultimele 24 de ore.

Potrivit CNCAV, de la ultima raportare au fost vaccinate 10.183 persoane, dintre care 7.504 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. 4.766 persoane s-au vaccinat cu Johnson&Johnson şi 2.662 cu Pfizer. AstraZeneca a fost ales de 7 persoane, iar Moderna de 69.

În total, în România 5.314.632 persoane au fost vaccinate, dintre care 5.199.572 cu schema completă, iar vineri au fost raportate doar 3 reacţii adverse, numărul total al reacţiilor raportate ajungând la 17.064. Alte 65 de reacţii sunt în curs de investigare.

Amintim faptul că Ministerul Sănătăţii a stabilit metodologia de acordare a voucherelor pentru cei care se vaccinează anti-COVID-19, astfel că persoanele vaccinate cu schema completă vor primi cinci tichete de masă, în valoare totală de 100 de lei.

Tichetele vor putea fi luate de la centrul de vaccinare sau cabinetul medicului de familie, în funcţie de locul unde o persoană a fost imunizată. Voucherele se acordă persoanelor vaccinate începând cu 31 august.