Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a retras autorizaţia de funcţionare a fondului deschis de investiţii KD MultiFond. Acesta era singurul din România cu plasamente numai în alte fonduri de investiţii.

Unicul investitor al fondului a solicitat o cerere de răscumpărare masivă, de 500.000 lei. Ca urmare, activele KD MultiFond au scăzut semnificativ.

„În urma acestei retrageri, activele fondului au scăzut la o valoare foarte mică, care ne-a determinat să cerem retragerea autorizaţiei de funcţionare a fondului şi lichidarea acestuia. De la înfiinţarea sa, fondul nu a prezentat un interes mare pentru investitori, însă nu este singurul produs care dispare din lipsă de atractivitate”, a declarat, Jan Pricop, director general adjunct al KD Investments, care administra KD MultiFond.

Potrivit unei decizii a CNVM, administratorul trebuie să-i trimită într-o lună un raport de audit prin care să dovedească lichidarea tuturor activelor şi obligaţiilor, precum şi închiderea conturilor bancare.

O existenţă scurtă
Fondul, apărut în 2007, avea 40% dintre plasamente în alte două fonduri ale KD, KD Maximus şi KD Optimus. Alte investiţii au fost în active Intercapital şi în diverse fondurile de plasamente externe ale grupului KD.

Te-ar putea interesa și: