După trei ani consecutivi încheiaţi în pierdere, CEO-ul Kazuo Hirai a reuşit o restructurare cu succes a grupului Sony, graţie reducerii costurilor, renunţării la unele operaţiuni care provocau pierderi, precum producţia de calculatoare personale, şi vânzărilor solide de senzori de imagine şi jocuri video. În schimb, relansarea operaţiunilor din domeniul smartphone este una mai lentă.

'Rezultatele a trei ani de restructurare încep să se vadă. Exceptând smartphone-urile, toate operaţiunile au fost profitabile în primul trimestru. Vom păstra aceste operaţiuni atât timp cât suntem pe cale să ajungem la punctul de echilibru în 2017. Altfel, nu putem exclude alte opţiuni', a declarat miercuri Kazuo Hirai.

În ultimii ani, Sony şi alţi producători japonezi de electronice au avut dificultăţi în a concura cu rivalii asiatici care oferă produse mai ieftine precum şi cu giganţii Apple Inc şi Samsung Electronics. Telefoanele Sony, inclusiv smartphone-urile marca Xperia, controlează doar 17,5% din piaţa japoneză şi mai puţin de un procent din piaţa din America de Nord.

În luna iulie a acestui an, grupul Sony şi-a revizuit estimările privind rezultatele diviziei de comunicaţii mobile, care în actualul exerciţiu fiscal, care se va încheia în luna martie 2016, ar urma să înregistreze pierderi operaţionale de 60 de miliarde de yeni, comparativ cu estimările anterioare care mizau pe pierderi de 39 de miliarde de yeni. AGERPRES