Discuţiile privind listarea Complexului Energetic Oltenia (CEO) pe bursă ar putea fi reluate în primăvara anului viitor, a declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, în cadrul unei întâlniri avute vineri cu jucători din piaţa de capital, se arată într-un comunicat de presă. "Aşa cum ştiţi, intenţionăm listarea companiilor Complexul Energetic Oltenia şi Hidroelectrica, însă acest lucru nu se poate face acum. În niciun caz nu intenţionăm listarea Hidroelectrica atâta timp cât societatea este în insolvenţă, spre exemplu, deşi există anumite voci care susţin această variantă', a spus Gerea.

În cazul CEO, ministrul Energiei consideră că nu se poate face o listare înainte ca societatea să finalizeze restructurarea şi să îşi întărească poziţia financiară. "Măsurile pe care ministerul le-a luat în ceea ce priveşte compania au ajutat la definirea unei tendinţe ascendente. De asemenea, faptul că CEO a lucrat din plin în această vară ajută societatea. Este posibil ca şi în iarnă compania să aibă activitatea intensă. Toate acestea ne fac să credem că am putea relua discuţiile despre listare în primăvara anului viitor', a mai afirmat ministrul Energiei.

Andrei Gerea s-a întâlnit la sediul MEIMMMA cu un grup de lucru format din jucători pe piaţa de capital constituit cu scopul de a promova România de la stadiul de frontier market, la cel de emerging market. În cadrul discuţiilor, spune comunicatul, membrii grupului şi-au manifestat disponibilitatea de a sprijini ministerului în eventualele demersuri făcute în scopul construirii unei alternative la finanţarea prin bancă pentru investiţii în energie, atât în ceea ce priveşte companiile existente, cât şi pentru eventuale noi proiecte.

Sursa: AGERPRES