Primarul Clotilde Armand acuză compania de interese ascunse iar directorul general al Romprest Service consideră că singura soluţie pentru această situaţie este o plată parţială.

În acest context, Sorin Velicu, purtător de cuvânt al firmei de salubrizare, a explicat la Antena 3 cum poate fi soluționată această problemă.

Declarația făcută de directul executiv al Romprest

„Singura soluţie de urgenţă este o plată parţială a servciului de salubrizare efectuat de compania Romprest, confrmat şi pentru care există întârzieri la plată. Suntem dispuşi la orice negociere cu privire la eşalonarea plăţilor. Este imperios necesar această plată, pentru a putea asigura continuitatea serviciilor. Datoriile se ridică la 95 de milioane de lei la această oră. Precizăm că nu am oprit colctarea deşeurilor de la populaţiei, de la agenţi economici, nu am oprit salubrizarea stradală, nu am oprit deszăpezirea. Am oprit colectarea acestor deşeuri în lipsa unor venituri constante.

A trebuit să ne drămuim fiecare bănuţ pentru a putea asigura serviciul fără întrerupere la populaţie. Cât timp cetăţenii vor scoate gunoiul în locurile stabilite, în zilele stabilite, deşeurile vor fi colectate.

În data de 16 noiembrie, întreg staff-ul conducerii Romprest, cinci persoane, plus avocatul societății au fost la o întâlnire care a durat aproximativ patru ore, la sediul Primăriei, întâlnire despre care de fapt, am aflat în ședința Consiliului în data de 4, că nu a avut loc.

Noi ne-am dus atunci pentru a lua o decizie la fața locului, cu privire la soluționarea unor plăți, chiar și parțiale, o eșalonare. Înțelegem toate greutățile prin care trece toată lumea în perioada aceasta, dar avem nevoie de plată parțială pentru a putea asigura continuitatea serviciului.

Nu putem asigura tot lanțul de furnizori în spate. Începând cu 1 ianuarie, posibil să nu mai putem avea unde duce gunoi. Vom chivernisini fiecare ban până în momentul va trebui să oprim întreaga prestație. Posibil chiar și înainte de Crăciun”, a declarat Sorin Velicu, director executiv al Romprest, la Antena 3.