Andy Halford, care a deţinut această funcţie aproape nouă ani, va fi înlocuit cu Nick Read, care conduce afacerile Vodafone în Africa, Orientul Mijlociu şi regiunea Asia-Pacific.

La începutul acestei luni, grupul american Verizon Communications a acceptat să plătească 130 de miliarde de dolari pentru a prelua participaţia de 45% deţinută de grupul britanic Vodafone la societatea lor mixtă din SUA, Verizon Wireless, în cea de-a treia mare tranzacţie încheiată vreodată în sectorul corporatist.

Potrivit unei strategii denumită ‘Project Spring’, Vodafone intenţionează să majoreze cheltuielile de capital pentru a îmbunătăţi calitatea reţelelor din Europa şi pieţele emergente. Săptămâna trecută, Vittorio Colao a anunţat că Vodafone va direcţiona o mare parte din investiţii către Italia, una dintre cele mai mari pieţe ale sale din Europa.

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţii mobile din lume, după venituri, cu aproximativ 409 milioane de clienţi în întreaga lume.

Compania are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume.

Vodafone România a înregistrat peste 8,138 milioane de clienţi ai serviciilor mobile, la 30 iunie 2013, în creştere cu 57.064 faţă de trimestrul anterior şi cu 339.943 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

SURSA: Agerpres