Într-un email trimis angajaţilor RBI, Stepic a precizat că pachetul său salarial total (salariu, bonus, acţiuni) pe 2012 ar fi urmat să se ridice la 4,9 milioane de euro. "O astfel de remuneraţie anuală nu este în acord cu concepţia mea şi nici cu valorile grupului bancar Raiffeisen’, a precizat Stepic. Acesta a adăugat că, în cursul discuţiilor cu preşedintele consiliului de administraţie Walter Rothensteiner, a decis să returneze aproximativ 40% din pachetul său total. ‘Suma care va fi returnată a fost fixată la două milioane de euro şi am respectat această decizie transferând suma către RBI", a mai spus Herbert Stepic.

"Consider că acest pas ca o obligaţie morală atât pentru o organizaţie pentru care am lucrat peste 40 de ani, cât şi contribuţia mea personală la măsurile de reducere a costurilor băncii", se mai arată în emailul trimis de Stepic.

Grupul Raiffeisen Bank International, prezent şi pe piaţa din România, urmează să dea miercuri publicităţii rezultatele finale pentru 2012. Conform rezultatelor preliminare profitul RBI a scăzut cu aproximativ un sfert până la 725 milioane de euro.
Sursa: Agerpres