În timpul unei patrulări cu motocicleta pe o șosea de lângă orășelul Eibenstock din estul Germaniei, un polițist a fost uimit văzând în fața sa un BMW decapotabil din care, în viraje, curgea un lichid care se preligea apoi pe șosea. Până aici, nimic prea neobișnuit, doar că lichidul cu pricina nu curgea din zona trenului de rulare ci peste portiere.
Uimit, polițistul a pornit în urmărirea mașinii care se deplasa cu o viteză de numai 25 km/h. Însă, imediat ce a fost zărit de cei patru ocupanți ai vehiculului, aceștia au tras mașina pe dreapta și au fugit lăsând în urmă un decor grotesc: un bătrân BMW cu o caroserie a cărei culoare poate fi definită cu greu fusese transformat în piscină pe roți. Și nu una oarecare pentru că, pe lângă etanșarea tuturor suprafețelor cu un material sintetic, ciudățenia fusese dotată cu o ramă din lemn care adăuga un plus de „stil” și cu ornamente florale din plastic care păreau subtilizate de la o petrecere hawaiiana. Nereușind să prindă niciunul dintre cei patru ocupanți ai vehiculului – un șofer care stătea până la brâu în apă, doi „înnotători” și un bărbat care se relaxa stând pe capota portbagajului cu picioarele în apă – polițistul a început întocmirea raportului și s-a trezit înconjurat de o masă mare de curioși care au putut fi ținuți la distanță doar după ce agentul a chemat întăriri de la sediu.
Suspectând că ocupanții vehiculului erau sub influența băuturilor alcoolice, polițistul a verificat în baza de date și a reușit să găsească astfel proprietarul. Chemat a doua zi la audieri, acesta a declarat că nu se afla la volan dar că regretă ieșirea cu „piscina” pe drumurile publice. De fapt, ciudățenia fusese modificată doar pentru că proprietarul nu avea piscină și nici spațiu pentru o asemenea dotare acasă.
Conform Der Spiegel, poliția investighează acum posibilitatea ca șoferul să fi băut alcool urmând să îl pună sub acuzare pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și pentru ieșirea pe drumurile publice cu un vehicul neasigurat. Jurnaliștii germani, amuzați de eveniment, menționează că o singură întrebare a rămas „în aer”. Una la care nici măcar poliția nu poate încă da un răspuns clar: este ilegal să conduci pe drumurile publice o piscină pe roți?