Digitalizarea mai are de așteptat. Achiziție centralizată de 3,6 miliarde de coli de hârtie

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a notat în descrierea licitației că numărul maxim de topuri de hârtie este de 3.812.603. Din acest număr,  3.728.128 topuri sunt de hârtie A4 și 84.475 topuri  sunt de hârtie A3.

”Cantitatea maximă estimată a AC este de 7.333.736 topuri din care (7.061.641 top hârtie A4 si 272.095 top hârtie A3)”, se arată în descriere.

Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate mai arată că cele 7,3 topuri de hârtie vor fi folosite pentru fotocopiere și xerox, notează economedia.ro.

Având în vedere că un top standard de coli de hârtie conține 500 de coli, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate dorește să achiziționeze până la 3,6 miliarde de coli de hârtie pe care le va împărți la toate instituțiile statului din România, notează sursa anterior citată.

Termenul de livrare

Contractul este de tip cadru și a fost împărțit în 7 contracte subsecvente, pe zonele geografice din țară. Firmele care sunt interesate pot depune o licitație pentru un contract subsecvent sau pentru mai multe. Costul mediu estimat de ONAC pentru topul de hârtie A4 este de 2,79 euro, iar pentru cel A3 este de 5,29 euro.

Livrarea topurilor de hârtie se va face conform contractului, perioada estimată de începere a livrării fiind de 1 noiembrie 2021. Data la care livrarea se va încheia este sfârșitul anului 2023.

Sursa anterior citată mai spune că ofertele se pot depune până în 27 iulie. Criteriile de departajare a câștigătorului sunt 2: prețul ofertei(85%) și prezentarea unei etichete PEFC (Programul pentru Aprobarea Certificării Forestiere)/FSC (Forest Stewardship Council) sau echivalent(15%).

În plus, achiziția pe care o face ONAC nu presupune că instituțiile de stat nu pot achiziționa și ele, individual, hârtie. Acelea sunt alte licitații, care, în mod normal sunt urcate în SICAP.

Sursă foto: Dreamstime