Europarlamentarul Rareș Bogan a susținut că ministrul Energiei, Virgil Popescu, urmează să explice în mod public modul în care au fost atribuite două contracte omului de afaceri Gabriel Comănescu prin PNRR. Fondurile din PNRR pot fi folosite nu doar de instituții publice, ci și de companii private, potrivit declarațiilor făcute de Rareș Bogdan la Realitatea Plus.

„O bună parte din PNRR se referă la «green deal» și la o transformare într-o Europă verde. Este vorba despre două proiecte mari, care vizează modul în care România va folosi energia. La o fostă întreprindere de apă grea se va ajunge inclusiv la producția de legume în sere.

Împreună cu un institut de la Râmnicu Vâlcea, care se ocupă cu producția de hidrogen, vin cu un proiect matur. Sunt convins că Virgil Popescu va da toate lămuririle necesare. Nu trebuie să se înțeleagă că PNRR este destinat exclusiv societăților de stat, agențiilor guvernamentale, ministerelor, primăriilor sau consiliilor județene, poate fi derulat inclusiv cu companiile private. Este vorba și despre aproape 600 de locuri de muncă acolo”, a explicat europarlamentarul.

Contracte în valoare de 600 de milioane de euro

De asemenea, europarlamentarul a susținut faptul că „omul de afaceri este motorul economiei”.

„Cum a spus și Florin Cîțu, antreprenorul este un erou. 3,6 milioane de români lucrează la companii private, 1,4 milioane la stat”, a mai declarat Rareș Bogdan.

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), firma omului de afaceri Gabriel Comănescu va beneficia de două contracte în valoare de 600 de milioane de euro, alături de Romgaz.

În capitolul realizat la nivelul Ministerului Energiei, GSP Power este singura companie privată menționată. În cadrul acesteia ar urma să fie implementate două proiecte-pilot în care este analizată fezabilitatea economică și tehnică a hidrogenului. Acestea ar urma să fie implementate în Constanța și Mehedinți, județul natal al ministrului Energie, Virgil Popescu.

Sursă foto: Facebook Rareș Bogdan