Diana Șoșoacă, în mijlocul unui nou scandal. Senatoarea a chemat jandarmii

Sâmbătă, 18 septembrie, 100 de persoane au scandat lozinci naționaliste în Piața Mare din Sibiu, după ce statuia baronului Samuel von Brukenthal a fost amplasată în fața muzeului.

Printre cei veniți la protest s-a aflat și senatoarea Diana Șoșoacă. Aceasta s-a enervat peste măsură atunci când a aflat că statuia lui Gheorghe Lazăr a fost ascunsă, timp de două zile, în spatele unui scene.

„Nu vă e rușine să închideți aici statuia lui Gheorghe Lazăr?”, a strigat Diana Șoșoacă după ce a descoperit că statuia a fost ascunsă pentru două zile în spatele unei scene, pe durata festivalui rock ”Focus in the city”.

Senatoarea a chemat jandarmii

Ziare.com informează că senatoarea a fost ironizată de doi organizatori ai festivalului, ceea ce a supărat-o și mai tare. Cei doi organizatori au strigat ”tiranilor, derbedeilor” la Diana Șoșoacă și la Gheorghe  Funar.

La auzul acestor vorbe, senatoarea s-a dezlănțuit și i-a făcut ”bețivi”, apoi a sunat la 112.

„Cat ai băut, mă? Cât ai băut, bețivule care ești? Nu ți-e rușine să-ți fie, bețivanule, care vii aici și îți bați joc?”, s-a dezlănțuit Șoșoacă.

Senatoarea le-a reclamat jandarmilor că niște persoane au proferat injurii la adresa ei și că au comis ”un ultraj împotriva unui senator”. Aceasta le-a cerut jandarmilor să îi identifice pe cei care au făcut acest lucru, subliniind că va depune plângere penală împotriva lor.

Diana Șoșoacă a oprit vaccinarea în Răchițeni

Acum câteva zile, Diana Șoșoacă a blocat vaccinarea în Răchițeni, județul Iași. Acolo senatoarea a făcut în primă fază un live pe pagina personală de Facebook în care a catalogat campania de imunizare drept „un experiment social”, apoi a oprit vaccinarea în Răchițeni. Ea îi ruga pe oameni să scoată masca și să nu se vaccineze.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat Diana Șoșoacă. ”Cea mai mare minciună a secolului”, a continuat Diana Șoșoacă revoltată, după care a ținut să le spună oamenilor că în localitate nu există nicio persoană infectată.

Totodată, senatoarea a mai vorbit și despre rata de infectare prezentată de autorități, precizând că datele nu sunt reale, iar localitatea este închisă fără niciun motiv.

„Auzi, cică 5.7 la sută infectați. Pe bune? Păi la o comună de aproape 1.800 de locuitori ar însemna să fie nouă persoane vezi Doamne bolnave. Niciun mort până acum, dar ei închid o localitate. Pe hârtie, că în rest se circulă ca în codru, asta ca să înțelegeți, este cea mai mare farsă a secolului. […] Nu vă e rușine mă, să mințiți oamenii? Asta e localitate carantinată? Nu vezi pe nimeni, nu vezi poliție…”, a afirmat Diana Șoșoacă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin