Compania Titan Mar a încheiat pe 10 septembrie un contract acord-cadru cu Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti pentru “furnizare borduri granit, borduri piatră naturală, piatră cubică”.

Contractul valorează de 14.192.000 de lei, adică peste 3 milioane de euro, potrivit anunţului de atribuire publicat în SEAP.

Acordul cadru e încheiat pe o perioadă de 3 ani şi înseamnă că, în toată această perioadă, ori de câte ori are nevoie de borduri şi piatră cubică, Compania de străzi poate încheia contracte subsecvente pentru a primi materialele, dar nu poate depăşi suma maximă de 14 milioane de lei, conform G4Media.

Nici Primăria Capitalei, nici reprezentanții companiei Titan Mar nu au răspuns solicitărilor de presă pentru a oferi explicaţii. În plus, la contact, în anunţul SEAP, compania Titan Mar a trecut un număr mobil la care răspunde o bătrânică şi spune că este “greşeală”.

Fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a devenit celebru după ce în perioada mandatului său, între 2005 şi 2008, a schimbat toate bordurile din granit şi piatră naturală din Bucureşti şi le-a înlocuit cu unele din beton. Acum, compania municipală de străzi din subordinea Gabrielei Firea cumpără de la Videanu borduri din granit şi piatră naturală.

Tot în septembrie, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje a încheiat un contract acord cadru pentru “furnizare betoane şi balast stabilizat” în valoare de 73.443.000 de lei, adică peste 15 milioane de euro cu asocierea de firme Delta Antrepriză de Construcţii şi Montaj 93 şi Tehnic Asist.