Vasile Dîncu, fost vicepremier, a reacţionat luni, la anunţul decesului jurnalistei Cristina Ţopescu. Acesta spune, într-o postare pe Facebook, faptul că jurnalista visa să se mute la Cluj. Despre singurătatea fiicei lui Cristian Ţopescu, Dîncu consideră că „foarte putini dintre noi au înţeles că admiraţia nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie răspunsul firesc”.

Voia să se mute din Otopeni

„Am facut multe emisiuni cu Cristina. Era altceva decât înțelegem prin eticheta de jurnalist. Era un intelectual revoltat si responsabil, un om pur si profund, un înger printre noi, cei descurcăreți, orientați, orientali sau pragmatici. Nu putea accepta compromisurile și accepta cu seninătate să plătească pentru asta. Era un om atât de rar încât orice întalnire cu ea te urmărea saptamâni și luni bune. Si poate tocmai de asta, foarte putini dintre noi au înteles ca admiratia nu ajunge pentru un astfel de om, solidaritatea ar trebui să fie raspunsul firesc. A plecat singură, așa cum a trăit. Și-a păstrat sufletul curat și a trăit ca om liber, solidară cu bucuriile si suferințele lumii.

Am discutat intr-o emisiune despre ratiune si monstrii ei, despre credință, valori si barbaria de toate zilele. Visa să scape din infernul dâmbovițean și să se mute la Cluj, acolo unde credea că lumea e altfel. Nu a apucat sa fie dezamagită și de acest vis, plecând spre o armonie pe care a cautat-o mereu printre noi.

Cristina, drum bun spre lumină!”, scrie Vasile Dâncu pe Facebook.

Cine a fost Cristina Ţopescu

Jurnalista Cristina Țopescu a murit, ea fiind găsită duminică seară de polițiști în locuinţa sa din orașul Otopeni. Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din București.

Cunoscută ca prezentatoare de televiziune, în 2013 a devenit membră a PSD, în acel moment a încetat colaborarea cu televiziunea Prima Tv pentru care prezenta ”Focus”, principala emisiune de știri a televiziunii. Din 2013 a fost la Antena 3, însă a anunțat că se retrage de la postul de televiziune în 2017, invocând motive personale. În 1989, jurnalista a încercat să fugă din România și a fost arestată primind trei luni de închisoare. A fost eliberată din arest pe 19 decembrie 1989.