Noi probleme pentru Elena Udrea

Lichidatorul judiciar numit de Tribunalul București nu reușește să pună cap la cap cifrele din bilanțurile contabile depuse în cazul firmei care i-a arendat, până în 2014, terenurile agricole de la Nana ale Ioanei Băsescu, Agro Green Nana SRL. Firma, deținută de Elena Udrea, se află în prezent în plin proces de insolvență.

Una dintre problemele majore este legată de lipsa arhivelor circulante ale societății, situație care a stârnit suspiciuni că administratorul statutar al firmei, Anca Triff, ar fi utilizat bunurile companiei în scop personal sau în interesul altor persoane, că ar fi efectuat tranzacții fictive și că ar fi utilizat societatea în propriul beneficiu, potrivit Jurnalul.

Administratorul statutar al firmei, Anca Triff, este o apropiată a Elenei Udrea și a uneia dintre nepoatele acesteia. Ea a preluat controlul asupra firmei SC Agro Green Nana SRL în 2015 de la un alt personaj aflat în anturajul Elenei Udrea, Tudor Liberiu Breazu, pe care Udrea a decis să-l revoce.

Ce spune lichidatorul?

„Asociatul și administratorul societății nu au răspuns notificării de deschidere a procedurii insolvenței și nu au dat curs obligației ca în termen de zece zile de la deschiderea procedurii să depună la dosarul cauzei documentele prevăzute de articolul 67 alineat 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedura insolvenței și de insolvență.

Aceeași situație este valabilă și pentru convocarea Adunării Generale a Asociaților societății debitoare, pentru desemnarea administratorului special”, se precizează în raportul citat.

În raportul referitor la cauzele și împrejurările care au condus la apariția stării de insolvență, lichidatorul judiciar, Ilie Daica, scrie că SC Agro Green Nana SRl a fost înființată în data de 8 octombrie 2013, având ca obiect de activitate cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase, având sediul social în București, pe Strada Valului, la numărul 26, și un capital social de 200 de lei.

Lichidatorul judiciar menționează că „nu putem explica ce s-a întâmplat cu activele circulante existente în bilanțul contabil depus pe anul 2018, în valoare totală de 357.578 lei. Se poate presupune că administratorii statutari au folosit bunurile persoanei juridice în folosul propriu sau al unei alte persoane, precum și că au efectuat activități de comerț în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice”.