„Propunerea ca Viorica Dăncilă să preia PSD a fost o improvizație și o glumă proastă. Aici au pierdut momentul contestatarii președintelui PSD. Liderii organizațiilor locale din CEx au suficientă experiență politică ca să-și dea seama că propulsarea primului-ministru nu poate fi decât un drum rapid spre prăbușirea partidului. Iar atitudinea Vioricăi Dăncilă, care s-a lipit ca timbrul poștal de Liviu Dragnea, a rezolvat orice dilemă.

În al doilea rând, umbra Statului-Paralel a bântuit și această reuniune. Chiar dacă Liviu Dragnea a renunțat să-i mai facă uneltele SPP-SRI-Iohannis pe semnatarii scrisorii, n-au lipsit semnalele de alarmă. Râvna cu care Victor Ponta a încercat să-l lege de reuniunile de la K2, aplombul televiziunilor anti-Dragnea în a o susține pe Gabriela Firea, știrile pe surse care indicau 80-100 de semnatari ai scrisorii, au pus liderii locali de partid în fața unei alegeri greu de făcut.

În al treilea rând, așa cum am încercat să vă arăt, PSD este continuatorul PCR, de la care a preluat maniera brutal bolșevică de a conduce structurile de putere. Un Partid-Stat care se va lăsa condus de un președinte descris de colegii săi ca fiind paranoic, grosolan și dictatorial, până când va avea o alternativă reală sau va pierde guvernarea!”, scrie Dan Andronic pentru Evenimentul Zilei.