Drept la replică:

„Domnule Director, Redactor -șef

Pentru a corecta informarea publicului dumneavoastră, compania noastră a stat și vă stă oricând la dispoziție cu informații și date suplimentare. Prezentăm în continuare, Dumneavoastră și publicului Dumneavoastră, istoricul contractelor menționate în articolul în cauză, istoric pe care îl puteați afla foarte ușor printr-un simplu apel telefonic sau e-mail către societatea noastră înainte de publicarea materialului de presă.

Referitor la afirmațiile: „Contractul a fost oferit fără a se organiza o licitație electronică în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 20 februarie 2019”, vă informăm:

La data de 20.02.2019 a fost publicat în SICAP anunțul de participare la procedura de achiziție nr.SCN 1038120 în vederea atribuirii unui contract de LUCRĂRI: ”Lucrări de construcții de piscine” având ca și criteriu de atribuire prețul cel mai scăzut. La această procedură oferă asocierii Topalis Engineering SRL (lider de asociere) și Colen Impex SRL, a fost declarată admisibila din punct de vedere tehnic și financiar și desemnată câștigătoare.

Toate contractele „fără licitație” la care faceți referiri tendențioase sunt câștigate prin proceduri desfășurate legal, în cadrul sistemului de achiziții publice, existând un istoric complet care include participanții și ofertele depuse. În spiritul corectitudinii, vă rugăm să ne verificați fiecare achiziție publică, asigurându-mă că vă stăm la dispoziție cu orice informație care vă poate ajuta în aflarea adevărului pe care suntem convinși că îl căutați și îl serviți, așa cum ar trebui să procedeze orice jurnalist cinstit.

Prin articolul publicat nu faceți decât să implicați compania noastră într-o luptă politică sau de altă natură cu care societatea nu are și nu a avut niciodată legătură.

Informațiile tendențioase publicate nu aduc atingere doar numelui companiei noastre, ci pun în nesiguranță angajații acesteia care își desfășoară zilnic activitatea la locul de muncă, ducând salarii decente acasă la familiile lor.

Precizăm faptul că societatea noastră a participat, participă și va participa la proceduri de achiziții de lucrări atât publice cât și private conform obiectului său de activitate- Lucrări de construcții, iar articolul în cauză nu face decât să producă grave prejudicii de imagine unei companii care activează în grave prejudicii de imagine unei companii care activează în mod corect, plătind la timp contribuțiile la stat, oferind locuri  de muncă și producând pus-valoare în România.

Vă mulțumim și vă stăm oricând la dispoziție cu informații care vă pot ajuta în demersul Dumneavoastră de a informa corect opinia publică!”

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat București (RA-APPS), va cheltui o sumă colosală pentru a construi două piscine, un jacuzzi și amenajarea unei porțiuni de plajă cu piatră specială la vilele de protocol din Neptul. Aleșii țării se vor răsfăța din nou, din banii publici.

RA-APPS a atribuit pe 25 martie un contract pentru construirea a două piscine și a unui jacuzzi în complexul vilelor de protocol Lotus din stațiunea Neptun.

„Proiectul implică construirea a două piscine exterioare cu suprafața construită de 278,51 mp și respectiv cu suprafața construită de 54,59 mp și a unui jacuzzi de 8 persoane cu suprafața construită de 13,69 mp, precum și a unei zone de plajă placată cu piatră naturală”, se arată în documentul oficial.

Contractul a fost oferit fără a se organiza o licitație electronică, în urma unei procedurii simplificate de achiziție inițiate pe 20 februarie 2019. Valoarea estimată inițial era de 3.122.200 lei.

Câştigătoare a fost aleasă asocierea alcătuită din Topalis Engineering SRL (lider, reprezentată de Maria Rusea)- Klass Construct Engineering SRL (reprezentată de Dumitru Panţiru Pop, subcontractant cu 30% din lucrări)- Colen Impex SRL (reprezentată de Costin George Enescu).

Firmele a căror asociere a fost unica înscrisă în competiție va primi de la RA-APPS 2.903.648,74 de lei, fără TVA. Trebuie știut faptul că SC Colen Impex SRL este deținută de Alexandru Claudiu Coleșiu, fostul șef de campanie al Robertei Anastase, consilier al tatălui acesteia, pe vremea când conducerea Conpet SA, dar și partener de afaceri cu soțul politicienei. De asemenea, prietenul Robertei Anastase a primit în ultimii ani aproape 50 de contracte de la stat, în valoare de 85 de milioane de euro, conform Replicaonline.ro.