Ludovic Orban întâmpină un obstacol major în alcătuirea listei pentru alegerile europarlamentare. Liderul PNL nu are încă la dispoziție un nume puternic cu care să deschidă lista pentru europarlamentare. Din acest motiv, PNL a decis să amâne discutarea listei candidaților la europarlamentare, susțin surse citate de g4media. Inițial, lista cu cei care vor candida pentru Parlamentul European ar fi trebuit să fie analizată luni. Orban a încercat din răsputeri, până acum, să vine cu un nume bombă. El a sperat să-l convingă pe realizatorul de la Realitatea TV, Rareș Bogdan. Acesta a refuzat, însă, extreme de politicos invitația lansată. În paralel, Crin Antonescu a dus o luptă puternică ca să prindă un loc eligibil la Bruxelles. Orban, însă, nici nu a vrut să audă. Mai mult, potrivit informațiilor vehiculate în presa ultimelor zile, conducerea PNL ar fi încercat să aplaneze conflictul dintre cei doi liberali prin includerea pe lista pentru europarlamentare a soției acestuia, Adina Vălean.

Orban pune mare preț pe cel care va deschide lista pentru PE pentru că vrea să contracareze oferta lansată de USR+PLUS, care a anunțat deja că Dacian Cioloș va fi primul pe listă.

Potrivit unor surse din PNL, pe lista pentru Parlamentul European sunt vehiculați Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă şi Dan Motreanu.

Liberalii mizează pe 10 locuri eligibile de eurodeputaţi la alegerile programate pe data de 26 mai, ceea ce înseamnă un scor de 25% – 30% pentru PNL.