Vineri a avut loc o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, al solicitarea Inspectoratului Școlar Timiș. Având în vedere că Timișoara, dar și alte localități, au intrat în scenariul roșu din cauza numărului de cazuri care a trecut de 3 la mie, s-a luat decizia ca elevii şi dascălii şcolilor din Timişoara şi alte 13 localităţi din judeţ să treacă la școala online.

Prefectul Liliana Oneț a menționat într-un comunicat de presă că activitatea didactică este suspendată temporar.

„Având în vedere situaţia ratei de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Timiş şi în urma analizei situaţiei existente la nivelul instituţiilor de învăţământ, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis o Hotărâre în baza căreia se suspendă temporar activităţile didactice care presupun prezenţa faţă în faţă, cursurile desfăşurându-se online (scenariul roşu) în toate unităţile de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale care au depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori”, arată Oneţ.

Care sunt localitățile vizate

Localităţile vizate sunt Timişoara, Buziaş, Sânnicolau Mare, Dudeştii Noi, Dumbrăviţa, Foeni, Găvojdia, Ghiroda, Giroc, Jebel, Pesac, Pişchia, Săcălaz şi Sânandrei.

Acestora li se adăugă unităţile administrativ-teritoriale pentru care a fost luată decizia similară în precedentele şedinţe ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi nu s-a împlinit termenul de 14 zile de aplicare a lor.

Coronavirus 23 octombrie

România a depășit un nou prag al infectărilor vineri, 23 octombrie: sunt peste 200.000 de cazuri de la debutul pandemiei. Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 201.032 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Mai mult, în prezent avem aproximativ 50.000 de cazuri active, după ce numărul de pacienți au fost declarați vindecați 144.429. De asemenea, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.028 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19)

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.427. Dintre acestea, 782 sunt internate la ATI.