Potrivit datelor centralizate de RNP, în judeţele cele mai afectate de inundaţii (Argeş, Vâlcea, Gorj, Teleorman, Hunedoara, Caraş – Severin, Bacău, Suceava, Timiş şi Mehedinţi) au fost distruse integral sau parţial circa 500 kilometri de drumuri forestiere, din care 80 km în judeţul Argeş, 40 km în Gorj, 260 km în Vâlcea, 80 km în Hunedoara şi 40 km în Bacău. 



De asemenea, au fost afectate de inundaţii 42 ha de plantaţii forestiere şi 7 ha pepiniere în judeţul Teleorman, iar 55 ha arborete de molid au fost distruse de doborâturi de vânt în judeţul Suceava. Ploile torenţiale au mai distrus 6 lucrări de amenajare a bazinelor hidrografice din care 5 în judeţul Bacău şi unul în Vâlcea precum şi două păstrăvării, una în judeţul Bacău (Înţărcătoarea) şi una în Vâlcea (Brădişor).



Specialiştii regiei s-au deplasat în judeţele cele mai grav afectate pentru cuantificarea, la faţa locului, împreună cu conducerile direcţiilor silvice, a pagubelor provocate drumurilor forestiere, lucrărilor de corectare a torenţilor, obiectivelor economice, culturilor şi arboretelor din fondul forestier administrat de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. De asemenea, au stabilit măsuri operative pentru refacerea drumurilor forestiere calamitate, cu prioritate a celor cu impact asupra comunităţilor locale şi a circulaţiei materialului lemnos şi repunerea în funcţiune a obiectivelor economice, fiind alocate şi sumele necesare refacerii acestor obiective în regim de urgenţă.

 

Sursa: Agerpres