Suntem tot mai aproape de un dezastru ecologic în Marea Neagră! Miile de ori care au murit la bordul navei eșuate în portul Midia se află tot acolo, la mai bine de o săptămână de la producerea accidentului.

Ba, mai mult, cadavrele au început să fie luate de ape, arată autoritățile.

Armatorul navei trebuie să prezinte până la sfârşitul zilei de miercuri soluţia pentru aducerea la mal a navei eşuate, însă, după cum se prezintă în acest moment situația, nu pare că este capabil de un asemenea demers.

Procedură de durată

Dacă acest lucru nu se va întâmpla până la termenul stabilit, operaţiunea va fi preluată de autorităţile române. Nu există bani prevăzuţi, iar procedura ar putea fi de durată, informează Antena 3.

În larg se efectuează în continuare operaţiuni. Oile moarte de lângă vapor sunt scoase de către scafandri şi mai apoi duse la incinerat.

Trebuie precizat faptul că din cele 14.600 de animale de pe vas au fost salvate doar 254, de către membrii Asociaţiei Letea Wild Horses, în colaborare cu autoritățile. Peste 70 din oile salvate au decedat însă ulterior, ca urmare a stării precare de sănătate în care se aflau.

Moarte chinuitoare

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, în data de 24 noiembrie, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi şi un echipaj format din 22 de marinari.

Reprezentanții organizațiilor non-profit care se ocupă de bunăstarea animalelor au acuzat autoritățile române că nu au întreprins niciun demers pentru a salva la timp animalele vii de pe nava eșuată, în consecință mii de oi având parte de o moarte extrem de chinuitoare.