Deutsche Bank şi BNP Paribas au dat în judecată, separat, Bank of America, sub acuzaţiile că cea mai mare instituţie de credit din Statele Unite nu şi-a respectat obligaţiile în cazul asigurării unor tranzacţii cu împrumuturi ipotecare de peste 1,7 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Procesele, înregistrate la un tribunal federal din Manhattan, se referă la un vehicul de finanţare al companiei Taylor, Bean & Whitaker Mortgage, care a fost al 12-lea mare furnizor de credite ipotecare din SUA, dar a intrat în faliment în luna august.

Deutsche Bank acuză Bank of America de faptul că a încălcat termenii contractuali privind asigurarea unor instrumente financiare, întrucât nu a protejat peste 1,25 miliarde de dolari în numerar şi credite ipotecare, din tranzacţii efectuate în 2007 şi 2008.

În celălalt proces, BNP Paribas Mortgage Corp susţine că Bank of America a refuzat să plătească 480,7 milioane de dolari, sub formă de principal şi dobândă, pentru titlurile asigurate care au ajuns la maturitate la 10 august.

Un reprezentant al Bank of America a refuzat să comenteze.

Deutsche Bank a arătat că în decembrie 2007 a investit 750 de milioane de dolari în titluri garantate prin ipoteci emise de vehiculul de investiţii Ocala Funding, şi alte 450 de milioane de dolari în iunie 2008.

Tot în iunie 2008, BNP Paribas şi Deutsche Bank au investit împreună alte 481 de milioame de dolari în titluri emise de Ocala.

Acordurile includeau clauze de asigurare a investiţiilor, se arată în reclamaţia băncii germane.

SURSA:Mediafax