Lupta pentru suprematie in sectorul bancar de retail din Germania s-a intensficat astazi, cand Deutsche Bank a anuntat ca va achizitiona 29,75% dintre actiunile Postbank pentru 2,79 miliarde euro, in numerar.

Postbank are pe piata din Germania 14,5 milioane de clienti, pe cand Deutsche Bank are in tara de origine 9,7 milioane de clienti.

Pe langa achizitionarea pachetului minoritar, Deutsche Bank are dreptul de a mai cumpara un pachet suplimentar de 18% din Postbank, pentru 55 euro/actiune. Aceasta operatiune poate fi efectuata in termen de 12 pana la 36 de luni de la achizitia initiala, cel mai devreme anul viitor.

Anuntul vine la doua saptamani dupa ce Commerzbank a cumparat Dresdner Bank pentru 9,8 miliarde euro. Fuziunea celor doua companii a dus la formarea celei mai mare banci din Germania in ceea ce priveste numarul de clienti, un adevarat rival pentru Deutsche Bank. Noua banca va avea un total de 11 milioane de clienti si 1.200 de sucursale in intreaga Europa.

Deutsche Bank a mai anuntat ieri ca a achizitionat 40% dintre actiunile companiei rusesti de administrare a investitiilor bancare UFG Invest in incercarea de a-si intari prezenta in regiune.

Sursa: The Guardian